avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare spor de doctorat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare spor de doctorat

Bună ziua,
Vă rog să imi spuneţi cum trebuie să procedez eu ca economist al unei biblioteci cu personalitate juridică ce este subordonată primăriei pentru ca managerul instituţiei să beneficieze de sporul de doctorat conform legii 153/2017.
Vă mulţumesc pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 11 Iulie 2025
Trebuie o Decizie de acordare a sporului din partea Primariei si apoi pusa in aplicare.
Am făcut o odresă către Primărie în care am solicitat acordarea sporul de doctorat şi am primit un răspuns în care ni se spune că nu este posibilă acordarea sporului respectiv în anul 2025 datorită OUG nr. 156/2024, art. II, alin (1) în care se precizează că nivelul sporurilor din anul 2025 se menţine la nivelul lunii noiembrie 2024.
Precizez faptul că managerul instituţiei a obţinut titlul de doctor în aprilie 2025.
Este corect cum a procedar Primăria?
Înseamnă că toată lumea care a obţinut doctoratul începând cu decembrie 2024 nu mai primeşte sporul de doctorat?
Nu este corect , intrucat, in opinia mea, se refera la salariatii care il primeau deja.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

? ce salariu va lua salariatul - pe perioada de interimat ? + ... oanaportar oanaportar ? ce salariu va lua salariatul - pe perioada de interimat ? + va avea si acelasi spor ? Buna ziua ! Va rugam frumos sa ne indrumati cum trebuie procedat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt medic si am obtinut titlul de doctor in stiinte ... petronela ionescu petronela ionescu buna ziua sunt medic si am obtinut titlul de doctor in stiinte in 2008 si imi desfasor activitatea in domeniul in care am doctoratul De la spital primesc ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica oug 114/2018? Tatu M Tatu M Buna ziua! Lucrez intr-o institutie publica, mai exact intr-o biblioteca judeteana si va expun urmatoarea situatie: Conform art. 14 alin. (1) din Legea 153 / ... (vezi toată discuția)