avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot obține copie după certificatul constatator ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot obține copie după certificatul constatator de deces ...

Bună ziua îmi cer scuze pentru deranj am și eu o problemă cum pot obține copie după certificatul constatator de deces al fratelui meu. Deoarece singura mostrnitoare este fiica și nu a vrut să îmi arate și mie diagnosticul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 10 Iulie 2025
Va poate arata certificatul constatator de deces, numai daca doreste. Acesta se da numai descendentilor directi.
În situația în care pacientul s-a aflat în imposibilitatea de a-și exprima consimțământul cu privire la informațiile prevăzute la art. 21 din Legea 46/2003 și a intervenit decesul acestuia, prin excepție de la prevederile art. 22, aceste informații pot fi accesate pe baza certificatului de calitate de moștenitor.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confidentialitate anonim_71 anonim_71 Are dreptul seful unui salariat dintr-o firma de a dezvalui rezultatul analizelor medicale ale acelui salariat-subordonat catre alte persoane din firma? (vezi toată discuția)
Buna ziua, mostenitorii au dreptul sa intre in posesia datelor ... Nicoleta Daniela Vlasiu Nicoleta Daniela Vlasiu Buna ziua, mostenitorii au dreptul sa intre in posesia datelor medicale personale ale defunctului(dosarul medical)? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Eliberare copie foaie de observatie mircea_ghe84 mircea_ghe84 Va salut! Lucrez intr-un spital municipal si de curand am primit pe adresa unitatii urmatoarea solicitare: fiica unei paciente decedate, solicita eliberarea ... (vezi toată discuția)