avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament mostenit

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un apartament si am o intrebare legata de efectuarea platii.
Situatia sta asa: apartamentul este achizitionat in 1997 de doi soti. Anul acesta sotul a murit si s-a facut succesionea dupa sot, acum proprietari fiind sotia si unica fiica biologica a sotilor. Fiica este in strainatate si a lasat o procura mamei, pentru vanzare. Printre altele, in procura se specifica ca mama va incasa banii in numele fiicei si ca ii va da fetei ulterior. Nu se specifica niciun IBAN de-al fetei.
Este in regula, pot sa am probleme ulterior cu dovada platii?
Eu m-as fi asteptat ca banii sa intre fiecareia in cont, conform cotei-parti.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iag Iag , utilizator 20:03, 10 Iulie 2025
Este treaba lor.
Dvs v-ati îndeplinit obligația de plată a prețului.
Este suficient ce scrie în procură.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2025
raluk0207, utilizator
Buna ziua

Dvs platiti pretul asa cum ati stabilit in contractul de vanzare-cumparare.

Cum isi impart vanzatorii mai apoi banii e problema lor. Atat timp cat mama are procura si aceasta indeplineste conditiile de admisibilitate (pe care notarul le verifica) dvs nu aveti nici un fel de problema
In regula. Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil pe numele unui minor si drepturile sotiei mirabeladinu mirabeladinu Buna ziua, Situatia: am un copil de 12 ani. De 6 luni m-am recasatorit. Am un imobil pe care vreau sa il vand si sa cumpar un alt imobil pe numele copilului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)
Contract de v/c cu clauza de intretinere viagera neaguvasile neaguvasile Am grija de citeva luni de un batrin! Intimplator!Acestuia i-a murit sotia in urma cu 10-11 ani.Dupa aprox. 1,5 ani de la moartea sotiei, batrinul s-a hotarit ... (vezi toată discuția)