avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Am o întrebare simplă: dacă vând servicii digitale ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Am o întrebare simplă: dacă vând servicii digitale precum ...

Am o întrebare simplă: dacă vând servicii digitale precum followers, views și like-uri pe TikTok, prin site-uri comerciale (nu accesez conturile clienților, nu cer parole, nu fac hacking), dar le trimit doar trafic artificial automatizat ((boți) pentru promovare – pot avea vreo problemă legală în România?
Sunt expus la risc penal sau civil, dacă cineva face plângere, de exemplu?
Vă mulțumesc anticipat dacă îmi răspundeți – vreau să mă asigur că tot ce fac e legal sau să renunț complet dacă nu e ok.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2025
Dorima, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorima , utilizator 17:11, 30 Iulie 2025
Este o problema de drept international. In multe tari recenziile false pot fi sancționate civil sau penal. Si pot cere recunoașterea sentinței in România sau extrădarea.

De asemenea, puteți încălca termenii de utilizare ale TikTok. Adică aveți dreptul sa faceți reclamă prin TikTok, dar numai cu aprobarea lor.
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2025
tgeorgescu, utilizator
Ce spuneti acolo e despre recenzii false și drept internațional, nu are nicio legătură cu promovarea de tip vizual pe TikTok. Eu nu încalc legea, doar vând servicii vizuale, exact ca reclamele plătite.
Dacă TikTok nu permite în mod public, e o problemă de regulament, nu de cod penal. Oricum, fiecare e liber să accepte sau nu serviciul.

Va rog da nu mai dati informatii false , si sa raspunda cineva care stie , multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2025
Dorima, utilizator
Ce spuneti acolo e despre recenzii false și drept internațional, nu are nicio legătură cu promovarea de tip vizual pe TikTok. Eu nu încalc legea, doar vând servicii vizuale, exact ca reclamele plătite.
Dacă TikTok nu permite în mod public, e o problemă de regulament, nu de cod penal. Oricum, fiecare e liber să accepte sau nu serviciul.

Va rog da nu mai dati informatii false , si sa raspunda cineva care stie , multumesc

tgeorgescu a scris:

Este o problema de drept international. In multe tari recenziile false pot fi sancționate civil sau penal. Si pot cere recunoașterea sentinței in România sau extrădarea.

De asemenea, puteți încălca termenii de utilizare ale TikTok. Adică aveți dreptul sa faceți reclamă prin TikTok, dar numai cu aprobarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o întrebare simplă: dacă vând servicii digitale precum ... Dorima Dorima Am o întrebare simplă: dacă vând servicii digitale precum followers, views și like-uri pe TikTok, prin site-uri comerciale (nu accesez conturile ... (vezi toată discuția)
Dacă vând servicii digitale precum followers, views și like-uri pe tiktok ... Dorima Dorima Am o întrebare simplă: dacă vând servicii digitale precum followers, views și like-uri pe TikTok, prin site-uri comerciale (nu accesez conturile ... (vezi toată discuția)
Cum reusesc unii sa vanda ceasuri false? Justin12 Justin12 Buna ziua, am cateva intrebari. Cum de reusesc atat de multe magazine online sa vanda ceasuri false , cu logourile unor companii populare precum Armani , ... (vezi toată discuția)