avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declarare boxa situata la subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declarare boxa situata la subsolul blocului

Declarare boxa situata la subsolul blocului
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:02, 11 Iulie 2025
Unde vreti sa o declarati doamna ?
Mai scrieti 2-3 randuri sa intelegem si noi ceva.
Daca din constructie blocul nu a fost prevazut cu boxe, atunci boxele pe care unii dintre proprietari le-au construit, nu sunt niste constructii legale si totul depinde de buna intelegere intre vecini, boxele respective nu intra in calculul suprafetei utile a locuintei, asa ca nimeni nu o sa va faca sa declarati ceva/undeva aceasta boxa.
In practica, mai ales la blocurile construite in "epoca de aur", acolo unde subsolurile chiar permiteau construirea unor boxe fara nici-o autorizatie, cum spuneam la buna intelegere intre vecini. Se tinea cont ca aceste constructii sa nu deranjeze instalatiile interioare de apa-canal-termoficare si proprietarii sa nu depoziteze substante periculoare si mai ales, inflamabile. Un avantaj foarte mare, chiar in conditiile aratate era faptul ca proprietarii cu boxe aveau mare grija ca in subsol sa fie o curatenie perfecta, sa nu fie pierderi de apa, sa nu fie gandaci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema asociatie de locatari sorin.pinzaru sorin.pinzaru Buna ziua, Intampin si eu urmatoarea situatie: In scara in care locuiesc exista o persoana rau platnica (a acumulat datorii in jur de 6000 ron la ... (vezi toată discuția)
Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii? laura_yt laura_yt as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror ... (vezi toată discuția)
Documentatie pentru paza contra incendiilor mikifulgutz mikifulgutz Dragii mei sfatuitori, va rog mult spuneti-mi, la asociatiile de proprietari vin in control pentru respectarea normelor de paza si protectie impotriva ... (vezi toată discuția)