avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA platit 19%. Avans 100%. Bunuri inca nelivrate.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA platit 19%. Avans 100%. Bunuri inca nelivrate.

Am platit 100% avans pentru automobil hibrid. Cota TVA 19%. Am doar proforma. Factura finala sau pentru avans nu a fost emisa. Daca se va relansa in august Rabla persoane fizice voi achizitiona masina in august, cind TVA va fi de 21%. Cum trebuie procedat corect ca sa nu platesc TVA la cota 21%, sa ramana 19% si sa nu perd eligibilitatea la participarea in programul Rabla.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2025
Dasha, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 20:22, 10 Iulie 2025
Buna ziua

In forma de acum a programului rabla si a propunerii de lege, nu aveti cum sa prindeti si rabla si tva de 19%. Poate negociati cei 2% cu dealer-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare tva - achizitie auto, avans platit, livrare ulterioara majorarii tva razrca razrca Salutare. Am hotarat sa achizitionez un autoturism nou de la dealer. In 7 iulie 2025 am platit un avans de 10% (cu tva 19%). Am primit initial factura ... (vezi toată discuția)
Factura se va recalcula cu noul tva ? jigan56 jigan56 Am comandat la un dealer autorizat un autoturism nou in data de 6.05.2010. Am primit o confirmare de comanda pe care este mentionat pretul final cu TVA. Tot ... (vezi toată discuția)
Cresterea tva-ului afecteaza pretul masinilor noi cu contract inainte de 1 iulie? miri01 miri01 Am facut un contract de achizitionare a unui autoturism prin programul Rabla inainte de 1 iulie 2010. As vrea sa stiu daca trebuie sa platesc TVA-ul pentru ... (vezi toată discuția)