avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea a decedat de curand, insa avea niste conturi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea a decedat de curand, insa avea niste conturi ...

Buna seara.Mama mea a decedat de curand ,insa avea niste conturi avandu-l ca Imputernicit pe nepotul meu.Decedand nama mea,nepotul meu are dteptul sa ridice banii din conturile mamei mele? Specific ca inca nu am inceput succesiunea.Va multumesc anticipat si o seara buna sa aveti.
Teoretic nu. Banca ar fi trebuit anunțată de decesul mamei.
Insa cum nu a fost...în baza procurii, nepotul ar fi putut sa efectueze operațiuni în continuare.
Băncile nu au cum sa știe că a murit titlarul. Este doar bună credință a moștenitorilor.
.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2025
SunnyXxxX, utilizator
În cazul unui eventual proces instanta va putea la solicitarea dvs sa solicite informații privind situația conturilor etcetc.Demersuri puteți face și dvs după obținerea CM .Dezbateti succesiunea pe bunurile existente urmând ca restul situației sa fie lamurita ulterior.Daca nepotul a scos banii după data decesuluipot fi recuperați de la acesta,dacă a scos bani în timpul vieții mamei dvs e complicat sa faceți dovada modului în care au fost cheltuiți banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare conturi bancare domnfane domnfane exista posibilitatea sa verific conturile bancare ale parintilor decedati ?Conturile sunt pe zero dar am suspiciuni in ultimile retrageri. (vezi toată discuția)
Cont bancar persoana decedata mihai3434 mihai3434 Buna ziua Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri ... (vezi toată discuția)
Procura administrare conturi DanielIosuf DanielIosuf Buna ziua, In urma succesiunii cauzate de decesul mamei, (eu si tatal meu fiind unici mostenitori), mostenesc de drept in afara de imobile si niste sume de ... (vezi toată discuția)