avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fișa postului neintocmită sau pierduta de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fișa postului neintocmită sau pierduta de angajator

Bună ziua. Am o întrebare, va rog. Lucrez într-o instituție publică de aproape 18 ani. La începerea activității in aceasta prin transfer din o alta instituție din teritoriu, nu mi a fost întocmita/nu se găsește( fiind făcuta cerere de clarificare a situației pentru acea perioada lipsă cu răspuns cam neclar ca nu a fost găsită) -fișa postului pentru o perioadă de aproape 4 luni. Această perioadă îmi este foarte necesară pentru stabilirea vechimii conditiilor de muncă. Cum poate fi refacuta fișa postului sau ce poate fi făcut in această situație? Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 12 Iulie 2025
Ce inseamna "stabilirea vechimii conditiilor de muncă"?
Reanalizarea si trecerea retroactiva de la conditii deosebite la conditii speciale pentru acea perioadă in urma îndeplinirii prevederilor legale. Se poate face doar in baza verificării fisei postului, care nu este gasita, aferente acestei perioade!
Ca sa puteti fi incadrat in grupa de munca, la nivelul firmei trebuie sa existe avizul ITM, nominal, pentru locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii si functii, incadrate in grupa de munca plus document intern prin care ati fost nominalizat la loc de munca incadrat in grupa de munca. Documentele se intocmesc anual, la timpul respectiv.
De curiozitate, lucrand intr-o institutie publica, ce meseria ati practicat pentru a fi incadrat in conditii speciale ?
O incadrare retroactiva poate fi la limita legii.
Deci, inteleg ca nu este posibil sa fie făcut acest lucru. Mulțumesc pentru lămuriri.
Nu fisa postului determina contiile deosebite/speciale de munca, ci incadrarea acelui loc de munca in astfel de conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare grupa de munca si sporuri expertplay65 expertplay65 Bun gasit Am lucrat 14 ani la o societate din jud. Ilfov, care se ocupa cu deservirea aeronavelor cu combustibili ( kerosen ) pe mai multe ... (vezi toată discuția)
Grupele de munca dupa 01.04.2004 sasviorel sasviorel In perioada 01.04.2001 - 18.06.2003 am lucrat pe santier,in cartea de munca sunt trecute pe toata perioada sporurile inclusiv sporul de subtera 30%.Am ... (vezi toată discuția)
Conditii periculoase mon73key mon73key In perioada 01.04.2001 - 2003 am lucrat la CFR si am trecut pe cartea de munca spor conditii periculoase in suma de ... conform CCM, la fel ca si inainte de ... (vezi toată discuția)