avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice sustinere experienta similara prin angajament tert
Discuție deschisă în Achiziţii publice

sustinere experienta similara prin angajament tert

Daca poate sa ma lamureasca cineva cu acest subiect. Concret doresc sa particip la o licitatie unde se cere experienta similara trei contracte de valori mari. INTREBARE -ma poate sustine un tert in baza unui angajamet ferm autentificat sau este nevoie sa depuna tertul cele trei contracte si atunci insemna ca tertul sustinator trebuie sa aiba acelasi obiect de activitate cu cel de natura contractului solicitat.
Cel mai recent răspuns: andr33apn , utilizator 08:51, 16 Februarie 2010
....da, va poate sustine un tert in baza unui angajament de sustinere, conform HG 925/2006 modificata prin HG 834/2009, prezentand documente care sa sustina experienta similara solicitata.
...ps daca poate proba aceasta experenta similara, cum ar putea sa nu aiba acelasi obiect de activitate cu cel de natura contractului solicitat...inteleg ca va referiti la experienta similara pentru capacitatea tehnica

succes!
Si pe langa documente trebuie sa mai apara in angajament faptul ca , in cazul in care intampinati dificultati in realizarea lucrarii, va va pune la dispozitie toate resursele materiale, umane si utilajele necesare.
Succes!
Eu am facut asa ceva si a fost ok.
Ma scuzati ca intervin dar cred ca faceti confuzii! Una e sustinerea tehnica si alta este experienta similara a ofertantului respectiv. In cazul in care dvs nu indepliniti cond de participare ca experienta similara atunci va asociati cu acea persoana care are deja experienta!! Sustinerea este doar ptr lucrarea de fata - in cazul in care dvs nu aveti destule utilaje - echipament de lucru sau personal!

Logic un tert nu poate sustine un ofertant ptr experienta similara! Ca doar nu are cum sa-l sustina ptr ceva ce s-a intamplat, ca asta inseamna experienta similara, - lucrarile/ serviciile executate. Un tert poate sa sustina un ofertant cu echipamente, resurse umane sau chiar cu resurse financiare! Daca autoritatea contractanta primeste pe cineva care vine cu sustinere la experienta similara nu este normal, dar este dreptul acesteia... De asta am precizat ca se face contract de asociere sau subcontractant cu acel operator care poate indeplini cerinta cu cele 3 contracte ca si experienta similara!
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
BIANCA IRINA, utilizator


Bianca Irina, nu treb sa va scuzati ca interveniti, numai ca sunteti intr-o eroare, referitor la ceea ce afirmati...

seara buna!
Intra-adevar.Deci se poate apela la un sustinator pentru experienta similara, eu am participat la o licitatie cu un sustinator, atat ca autoritatea contractanta mi-a mai cerut ulterior sa adaug faptul ca respectivul tert ma va sustine cu forta de munca si utilaje in cazul in care am dificultati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - sustinere in cadrul unei licitatii publice andr_georgi andr_georgi Va rog sa-mi spuneti daca o firma mica care are spre exemplu 8 angajati iar in cadrul unei licitatii publice ii trebuie pentru executie 50 de angajati, iar ... (vezi toată discuția)
Sustinatorul tehnic pentru licitatii. laritzu laritzu Buna ziua.Asa cum spune si titlul ,as vrea sa stiu care este statutul legal al sustinatorului tehnic in licitatii. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Tert sustinator capacitate tehnica si/sau profesionala soazig soazig La o licitatie de lucrari la capitolul Capacitate tehnica si/sau profesionala se cer urmatoarele: 1. lista principalelor lucrari din ultimii 5 ani 2. ... (vezi toată discuția)