avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solicitare Completare Dispozitiv
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solicitare Completare Dispozitiv

Buna ziua,
Va detaliez mai jos situatia pentru care as dori o lamurire:

1. A avut loc apelul, s-a dat hotararea de Apel
2.A avut loc proces de clarificari , s-a dat hotararea de la procesul de clarificari (a1)
3. Pot sa solicit, in baza art.443, completarea dispozitivului procesului de la clarificari? Doresc acest lucru deoarece: in motivatie au fost mentionate unele aspecte utile dar care nu aufost mentionate in Decizie, astfel, dispozitivul nu redă explicit ceea ce instanța a motivat, ducând astfel la neclarități în executare. Ca ex.: in motivatie a spus: durata maxima este de 5 ore, aceasta putand fi redusa in functie de...; dar in dispozitiv a spus: va putea x lucru 5 ore (fara mentiunea ca poate fi redus timpul de 5 ore in anumite conditii).

In plus, Art. 443 CPC nu interzice o nouă cerere de completare chiar și după o hotărâre dată în urma clarificării, atâta timp cât ceri doar să fie introdus în dispozitiv ceva ce deja rezultă din motivare, fără să schimbi fondul. - este corect?

Va multumesc,

Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2025
Catalina2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalina2000 , utilizator 15:17, 14 Iulie 2025
Nu stie nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva - cerere completare - revizuire RobertD25 RobertD25 Salut ! Am nevoie de punerea in discutie a unei spete de drept civil ... 1.a. Cum stabileste Tribunalul - in apel - cate cicluri procesuale are un proces ... (vezi toată discuția)
Motivatie vs dispozitiv Catalina2000 Catalina2000 Imi puteti spune, va rog, se iau in considerare mentiunile/precizarile din Motivatia hotararii, daca acestea nu sunt trecute si in dispozitiv (\"Decide\") ? ... (vezi toată discuția)
Am primit o decizie a tribunalului si cum sa procedez la apel romeoiasi romeoiasi Anul trecut in 2011 am castigat un proces, ce l-am avut cu DGASPC - Iasi si CPC - Iasi, cu mentiunea definitiva si irevocabila. Anul acesta am chemat in ... (vezi toată discuția)