Bună ziua, am început renovările la o casă bătrânească deținută de familie de dinainte de 1900. Vecinii care au cumpărat un teren și și -au construit casa la aproximativ de 60cm de această casă (cu acordul semnat al unuia dintre părinți, din păcate, nu știu cum de i-au convins) au început să ridice tot felul de întrebări legale, spre exemplu de ce nu avem autorizație și cu cereri de lucrat 2.5 ore pe zi. Am verificat cu arhitectul și inginerul de structură, și constructorul, și ne-au spus că unde reparăm casa exact așa cum era, nu este nevoie de autorizație. Acum, vecinii insistă ca ferestrele dinspre ei (care erau acolo de dinainte să existe casa lor, de când era un teren acolo), insistă în instalarea ferestrelor mate și doar pentru aerisire la toate camerele din acea parte, inclusiv la un dormitor care se deschide cu singura fereastră către grădina lor. Au acest drept, sau putem respecta tipul de fereastră care exista dinainte și să punem o fereastră care să se deschidă complet, măcar la acel dormitor? Mulțumesc!
casa e mai veche decat codul civil, iar constitutia spune clar ca orice lege reglementeaza pentru viitor.
incercati sa explicati vecinilor (fiindca vecinii sunt cei care-ti pot sari intr-ajutor, la o adica) acest lucru.
Umbrire cladire
toricelli
Buna ziua, am urmatoarea situatie: in 2015 am facut o extindere la o casa de la tara. In autorizatia mea retragerea de la limita de proprietate pentru a avea ... (vezi toată discuția)