avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restricționarea ferestrelor de la casă renovată
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restricționarea ferestrelor de la casă renovată

Bună ziua, am început renovările la o casă bătrânească deținută de familie de dinainte de 1900. Vecinii care au cumpărat un teren și și -au construit casa la aproximativ de 60cm de această casă (cu acordul semnat al unuia dintre părinți, din păcate, nu știu cum de i-au convins) au început să ridice tot felul de întrebări legale, spre exemplu de ce nu avem autorizație și cu cereri de lucrat 2.5 ore pe zi. Am verificat cu arhitectul și inginerul de structură, și constructorul, și ne-au spus că unde reparăm casa exact așa cum era, nu este nevoie de autorizație. Acum, vecinii insistă ca ferestrele dinspre ei (care erau acolo de dinainte să existe casa lor, de când era un teren acolo), insistă în instalarea ferestrelor mate și doar pentru aerisire la toate camerele din acea parte, inclusiv la un dormitor care se deschide cu singura fereastră către grădina lor. Au acest drept, sau putem respecta tipul de fereastră care exista dinainte și să punem o fereastră care să se deschidă complet, măcar la acel dormitor? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:22, 14 Iulie 2025
casa e mai veche decat codul civil, iar constitutia spune clar ca orice lege reglementeaza pentru viitor.
incercati sa explicati vecinilor (fiindca vecinii sunt cei care-ti pot sari intr-ajutor, la o adica) acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geam catre gradina vecinului mihu78 mihu78 buna ziua. as vrea sa stiu daca legal am dreptul sa fac un geam, la o constructie noua, care da spre gradina vecinului, nu spre curtea lui? constructia e cu ... (vezi toată discuția)
Umbrire cladire toricelli toricelli Buna ziua, am urmatoarea situatie: in 2015 am facut o extindere la o casa de la tara. In autorizatia mea retragerea de la limita de proprietate pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Care este distanta legala dintre geam si vecin avramadalina avramadalina Am construit o casa la o distanta de 60cm de gardul vecinului,iar peretele bucatariei da spre gradina vecinului.Noi am facut un geam la o inaltine de 1,90m de ... (vezi toată discuția)