avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara! Am avut o salariată cu CIM perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara! Am avut o salariată cu CIM perioada determinata ...

Buna seara! Am avut o salariată cu CIM perioada determinata până la 31.12.2024. In iunie 2025 a născut. Acum ne cere adev cu veniturile din ultimele 24 luni dinaintea nașterii - anexa 2 . Suntem obligați să.o eliberam daca nu mai era salariata noastră? Pt ce perioada? Știam de 12 luni consecutive din ultimele 24 dinaintea nașterii. Este corect? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:19, 15 Iulie 2025
Buna ziua

Da, aveti aceasta obligatie.

Orice actual sau fost salariat poate cere oricând, de la angajatorul său, o adeverință care să ateste activitatea desfășurată, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate (după cum rezultă din Revisal și din dosarul personal) ori un extras din Revisal (datat și certificat pentru conformitate). Documentul trebuie emis de către angajator în cel mult 15 zile de la data solicitării.

Mai multe detalii aici: www.avocatnet.ro/articol_680...
Potrivit art.8 alin. 7 din HG 295/2025, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din Registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la data solicitării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața, dacă astăzi, vineri 25.02.2022, este ultima ... AdrianaPoporogu AdrianaPoporogu Bună dimineața, Dacă astăzi, vineri 25.02.2022, este ultima zi din perioada de preaviz, la sfârșitul zilei de munca nu ar trebui să primesc actele de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime avocatnetforumuser avocatnetforumuser Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele neclaritati. Angajatorul mai este obligat sa ofere adeverinta de vechime si extras Revisal daca ai ... (vezi toată discuția)
Decizia de incheiere a activitatii ! Lmy01 Lmy01 Buna ziua ati putea sa imi spuneti in cat timp se eliberea decizia de incheiere a activitati de la ultimul loc de munca (vezi toată discuția)