avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pe locuinte.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pe locuinte.

Salut comunitate,

Am încheiat un antecontract in 2021 pentru un imobil, ulterior modificat (2024) cu actualizarea de TVA - de la 5 la 9%.

Speța mea e următoarea și sper să mă lămurească cineva daca a citit minuțios textul legislativ in ceea ce privește contractul final: nu mai pot beneficia de TVA redus întrucât am achiziționat recent un imobil cu 9%, dar intenționez să cesionez bunul unei rude care poate să încheie CVC cu TVA redus.

Este necesară semnarea cesiunii înainte de 1 august 2025 pentru a rămâne în vigoare termenii antecontractului, respectiv cota de TVA? Deadline-ul de încheiere al actelor, 31 iulie 2026, este perfect realizabil. De asemenea, avansul a fost de >20%.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cum beneficiez de cota redusa de tva? RobertMihai96 RobertMihai96 Buna ziua, Am urmatoarea situatie, doresc sa achizitionez un apartament in valoare de 97000 de euro, am incheiat antecontract cu avans de 15 in perioada ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca in 2015 am achiziționat un imobil,nu mai știu ... Dodox Dodox Buna ziua. Daca in 2015 am achiziționat un imobil,nu mai știu ce TVA a fost aplicat. iar in 2024 am încheiat un antecontract pentru un alt apartament.pe ... (vezi toată discuția)
Tva redus pentru achizitia unui imobil cesionat in 2023, cu livrare in 2024 Renata Runcan Renata Runcan O persoana fizica a incheiat in anul 2022 un antecontract de vanzare-cumparare al unui imobil in valoare de aprox. 330 000 RON, iar in 2023 mi-a cesionat acest ... (vezi toată discuția)