Am angajat 3 muncitori straini, nepalezi, nu corespund cerințelor noastre. Condiția a fost sa știe limba engleza și sa aibă calificare mașinist utilaj. Calificare au, însă nu știu sa lucreze cu utilajele. Practic nu se încadrează în funcția care o au. Cum ii pot da afara? Menționez ca sunt angajați din 2 Iulie, nu ii pot pune sa muncească ca nu ma înțeleg cu iei și nu știu sa lucreze cu utilaj. Ei doar stau la mine și le asigur mâncarea.
Luati legatura cu firma prin care au fost adusi in tara si angajati la dvs. pentru o redistribuire.
Daca sunt calificati ca masinisti, prin instruire corespunzatoare cu instructiuni proprii ale angajatorului in limba romana plus instruire cu materialele in original (banuiesc ca sunt in limba engleza), acesti lucratori pot fi utili.
Ca nu va intelegeti cu ei, nu poate fidecat o singura cauza - ei nu cunosc limba romana si dvs nu cunoasteti limba engleza. Ce calificativ au obtinut la testul pentru limba romana, dat inainte de angajare la dvs. ?
ibn
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ca sa va intelegeti cu ei puteti folosi Google translate care este o aplicatie de Android care poate traduce vocea in ambele sensuri. Am verificat si are limba lor natala Nepali. Din ce am vazut eu. ei sunt foarte constiinciosi si muncitori, fara revendicari romanesti. Asadar iata cum tehnologia desfiinteaza barierele lingvistice. Succes!
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Cand e vb de tehnica, e mai greu cu traducerea ,conteaza si exprimarea originala.
Daca nu știu sa folosească utilajele ,e si periculos, pot avea loc accidente de munca si angajatorul raspunde.
Cel mai bine, luati legatura cu cei ce i-au adus