avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Am angajat 3 muncitori straini, nepalezi, nu corespund ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Am angajat 3 muncitori straini, nepalezi, nu corespund cerințelor ...

Am angajat 3 muncitori straini, nepalezi, nu corespund cerințelor noastre. Condiția a fost sa știe limba engleza și sa aibă calificare mașinist utilaj. Calificare au, însă nu știu sa lucreze cu utilajele. Practic nu se încadrează în funcția care o au. Cum ii pot da afara? Menționez ca sunt angajați din 2 Iulie, nu ii pot pune sa muncească ca nu ma înțeleg cu iei și nu știu sa lucreze cu utilaj. Ei doar stau la mine și le asigur mâncarea.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 16 Iulie 2025
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura cu firma prin care au fost adusi in tara si angajati la dvs. pentru o redistribuire.
Daca sunt calificati ca masinisti, prin instruire corespunzatoare cu instructiuni proprii ale angajatorului in limba romana plus instruire cu materialele in original (banuiesc ca sunt in limba engleza), acesti lucratori pot fi utili.
Ca nu va intelegeti cu ei, nu poate fidecat o singura cauza - ei nu cunosc limba romana si dvs nu cunoasteti limba engleza. Ce calificativ au obtinut la testul pentru limba romana, dat inainte de angajare la dvs. ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

"Ca nu va intelegeti cu ei, nu poate fidecat o singura cauza - ei nu cunosc limba romana si dvs nu cunoasteti limba engleza"

Dupa mine, daca cerinta a fost ca nepalezii sa știe engleza, inseamna ca angajatorul stie, iar nepalezii nu.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa va intelegeti cu ei puteti folosi Google translate care este o aplicatie de Android care poate traduce vocea in ambele sensuri. Am verificat si are limba lor natala Nepali. Din ce am vazut eu. ei sunt foarte constiinciosi si muncitori, fara revendicari romanesti. Asadar iata cum tehnologia desfiinteaza barierele lingvistice. Succes!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand e vb de tehnica, e mai greu cu traducerea ,conteaza si exprimarea originala.
Daca nu știu sa folosească utilajele ,e si periculos, pot avea loc accidente de munca si angajatorul raspunde.
Cel mai bine, luati legatura cu cei ce i-au adus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am angajat un muncitor din nepal, adus prin firma de recrutare. ... HCH2009 HCH2009 Am angajat un muncitor din Nepal, adus prin firma de recrutare. El nu corespunde cerințelor. Cum pot sa i desfăcut contractul de munca din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Accident personal nepalez. Akhenaton81 Akhenaton81 accident personal nepalez. Buna ziua, Am un lucrator nepalez angajat in cadrul firmei noastre cu cim perioada nedeterminata. a suferit un accident de ... (vezi toată discuția)
Electrician din nepal Akhenaton81 Akhenaton81 Electrician din Nepal Buna ziua. Unde pot afla daca diplomele electricienilor din Nepal sunt recunoscute in Romania? (vezi toată discuția)