avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, eu ar trebui sa ies la pensie in ianuarie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, eu ar trebui sa ies la pensie in ianuarie 2026 dar ...

Buna ziua, eu ar trebui sa ies la pensie in ianuarie 2026 dar nu am 15 ani cotizati SI vreau sa cumpar inca 3 ani. Deci inseamna ca voi avea 65 de ani.Pot să-mi depun dosarul de pensie chiar daca am trecut de data la care trebuia inițial? Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:30, 15 Iulie 2025
Puteti sa-l depuneti oricand dupa implinirea varstei standard , contitia fiind sa indepliniti si conditia de stagiu minim contributiv de 15 ani.
Atenție, că dacă depuneți cererea de pensionare fără să aveți cei 15 ani, vi se respinge cererea de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
Buna ziua. o persoana care nu are stagiul complet de cotizare ... veronicam veronicam Buna ziua. O persoana care nu are stagiul complet de cotizare pentru pensionare, poate beneficia de reducerea varstei de pensionare pt ca a crescu doi copii:( ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata lascarica lascarica Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat? Am varsta de 57 ani si 2 luni,total stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 5 luni iar din ianuarie 2003 sunt ... (vezi toată discuția)