Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea problema.
Vreau sa cumpar un apartament, insa are o situatie juridica mai complexa.
A fost cumparat in 1985 de doi soti, achitat pana in 1994. In 1995 a murit sotul, iar mostenitori au fost sotia si copilul minor.
Ulterior, sotia s-a recasatorit in comunitate legala de bunuri, iar anul trecut a decedat. La succesiune, tatal vitreg a avut si el parte la mostenire, pe langa fiul major acum. Au fost surprinsi de asta, sa aiba si tatal vitreg 5/32 din apartament, desi a fost achizitionat inaintea casatoriei de catre fosta sotie.
Este in regula o astfel de mostenire?
Multumesc!
Chiar nu se intelege mare lucru … Intre cine si cine sa se imparta creditul ? Dvs. doriti sa cumparati apartamentul . Nu va ajung banii . Luati credit pe diferenta , va intregiti suma si platiti . Nu conteaza de unde vin banii , dvs. virati in conturi suma cuvenita fiecaruia . Ca o parte o da banca , o parte dvs. , nu conteaza , conteaza doar sa aiba vanzatorii in cont suma cuvenita , ca sa va semneze contractul de v-c . Personal , as plati sotului supravietuitor suma intreaga ( ca e mai mica ) , iar fiul isi va incasa partea din doua surse : partial de la dvs. , partial vireaza banca .
Succesiune
lolyy
as dori sa stiu ce cote revin mostenitorilor dupa succesiune.
mama a decedat de 12 ani. Tata sa recasatorit acum 6 ani si a vandut apartamentul si sa mutat ... (vezi toată discuția)
Mostenire
laura_daniel_nita
Buna ziua.
Intrebarea mea probabil o sa para banala
Tatal meu vitreg a decedat.
dansul avea un copil. Mostenirea se imparte intre mama mea si acest copil. ... (vezi toată discuția)