avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara. Sunt însărcinată în 13 săptămâni, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara. Sunt însărcinată în 13 săptămâni, contractul ...

Bună seara. Sunt însărcinată în 13 săptămâni, contractul de munca este pe perioada determinata, pana in 7 august 2025. Am început lucrul la noul loc de munca pe 7 aprilie, iar la vechiul loc de munca am lucrat pana anul trecut in 23 septembrie. Angajatorul nu vrea sa îmi reînnoiască contractul. Ce pot face in aceasta situație pentru a beneficia de prenatal, indemnizatie crestere copil? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 16 Iulie 2025
Care este data prezumata a nasterii?
18 ianuarie 2026

Cornel Vasile a scris:

Care este data prezumata a nasterii?

Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2025
Claudia95, utilizator
Aveti doua posibilitati :
1. daca veti intra in concediu prenatal inainte de incetarea c.i.m., atunci actele pentru plata concediului pre si postnatal le veti duce la Casa de asigurari de Sanatate.

2. daca veti intra in concediu prenatatl dupa incetarea c.i.m., atunci va puteti inscrie la somaj , apoi din somaj intrati in concediu de maternitate si apoi in CCC .. concediul de maternitate va fi platit de AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am un contract pe perioada det, pana la 1 oct 2025. ... ale203 ale203 Buna ziua! Am un contract pe perioada det, pana la 1 Oct 2025. Am ramas insarcinata si as vrea sa stiu daca pot beneficia de prenatal pana la data expirarii ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului Vasilescuelena Vasilescuelena Buna ziua! Lucrez de 1 an si 7 luni neintrerupt dar pe perioada determinata. Contractul imi expira pe 09.01.2019 iar eu sunt insarcinata uramand sa nasc la sf ... (vezi toată discuția)
M am angajat in aprilie 2024 pe perioada determinata , am contract ... Elena 1989 Elena 1989 M am angajat in aprilie 2024 pe perioada determinata ( la fiecare 3 luni se semneaza) , am contract pana in 28 februarie 2025 ( am prelungit) . Sunt ... (vezi toată discuția)