Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Am inchiriat o masina in Italia in vacanta anul trecut prin septembrie. In Roma o camera video m-a filmat cum as fi intrat pe o strada cu restrictii si prin Noimbrie 2011 firma de inchirieri auto a primit amenda de la Politie. Cei de la inchirieri auto evident au trimis datele mele la politie urmand ca politia italiana sa ma contacteze. Lucrul acesta nu s-a intamplat pana acum. Intrebarea este: Daca nu voi primi amenda acasa pe numele meu evident - n-am cum s-o platesc si in acest caz care sunt riscurile. Este posibil ca valoarea amenzii sa creasca in timp si data viitoare cand mai merg pe acolo - sa zicem la un control de rutina sa am o surpriza neplacuta? Exista vreo modalitate oficiala de a inchide in mod proactiv acest caz (personal as prefera sa platesc amenda - sa am o dovada si sa inchid subiectul)
Daca nu aveti o cunostinta in zona respectiva care sa se intereseze pt dv si sa va trimita pe fax sau pe email documentul respectiv va mai ramane sa tot incercati pe la adm.financiara din localitatea dv de domiciliu sa vedeti daca apare o instiintare ceva. Daca nu eu nu vad o solutie.