avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... În ultimele două luni am primit 3 amenzi de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

În ultimele două luni am primit 3 amenzi de circulație din Italia, dar eu nu am fost ...

Bună ziua! Am și eu o întrebare în ultimile două luni am primit 3 amenzi de circulație din Italia dar eu nu am fost niciodată în Italia! Ce trebuie să fac?
Nu am nici o poza , două dintre amenzi sunt in limba română iar cea de-a treia este scrisă în limba italiană un exemplar si unul în engleză. Nici una nu are poza doar localitatea unde sa produs contraventia si viteza cu care sa condus si valoarea amenzi bineînțeles!

Szekely Barna a scris:

In general la viteza, trebuie să aveți în căz de Amenda și poza conducătorului auto Atunci nu mai exista mister

Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2025
bebesandu40, utilizator
Din pacate, mai are o solutie , deja din cate inteleg termenul este cam depășit .Daca va încadrați in cele 60 de zile pentru a depune contestația (ricorso) la prefect mai aveți o șansă, altfel...in România nu are nimeni cum sa va ajute, amenzile au fost date pe teritoriul italian. O soluție ar fi fost sa plătiți in termen de 5 zile de la primirea amenzii o suma redusă cu 30% fără a exclude spezele de procedura. Cam asta este situația.
Adaug doar ca in România o sa vina executarea pe suma respectivă. Deci, mai devreme sau mai târziu (justiția italiana merge cu încetinitorul , dar...nu uita) o sa va vina o poprire. Va urez ca suma sa fie suficient de mica ca sa nu prezinte interes imediat.
Mai am pana pe 10 august să fac contestație! Maine ma duc la traducător să fac contestație că am înțeles ca trebuie in limba engleza!

eclair a scris:

Adaug doar ca in România o sa vina executarea pe suma respectivă. Deci, mai devreme sau mai târziu (justiția italiana merge cu încetinitorul , dar...nu uita) o sa va vina o poprire. Va urez ca suma sa fie suficient de mica ca sa nu prezinte interes imediat.

Greșit! La fel ca si in România pt viteză, sosește o notificare la proprietarul mașinii in care este întrebat cine a condus la acea dată? Dacă nu se comunica datele atunci amenda este trimisă proprietarului mașinii. In cazul de față firma de închiriere a trimis datele domnului. De unde le avea ... este altă discuție. Dar poliția la amenzile de viteză nu vede documentele. Si e logic că dacă le vedea constata si că cel care le prezenta nu e persoana din acte. Probabil a fost prins de Telecamere sau Sistemul Tutor.
O altă soluție ar fi dacă nu reușiți să rezolvați, să vorbiți la primărie să nu vă fie date in plată, pt ca acolo vor sosi. Deobicei cei de la primărie nu sunt interesați de recuperarea unor sume care nu se fac venit la bugetul local. Iar dacă totuși vă sunt date in plată contestați in instanta imediat ce luați la cunoștință că v-a fost dată in plată acea sumă sau instituita poprire si faceti dovada că erați in spital. Nu va va fi anulata amenda din Italia iar dacă mergeți acolo puteti avea probleme dar scăpați de plată in România.

eclair a scris:

O luam de la capăt. Datele NU pot fi furate. Procesele verbale se scriu de către poliție cu identificarea respectivului autor in baza cărții de identitate originale, si evident a carnetului de conducere.tot in original. nu copie, nu fax, nu altceva.. Deci cui ați dat cartea de identitate in original ori cine a avut acces la ea.

Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2025
marianliviuh, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie italia CsmR92 CsmR92 Buna ziua, am fost in italia cu masina inscrisa in romania (pe numele cuiva din familie) si ieri am primit o instiintare de la o firma (pro kolekt) care imi ... (vezi toată discuția)
Amenda olanda pentru masina vanduta Lulica Lulica Buna seara In luna martie am vandut o masina \"cu acte in regula\": am facut contract, am radiat masina de la fisc si am primit de acolo viza lor. Din luna ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera primita in italia (masina inchiriata) ionut_marin ionut_marin Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Am inchiriat o masina in Italia in vacanta anul trecut prin septembrie. In Roma o camera video m-a filmat cum as fi ... (vezi toată discuția)