Buna ziua. Vin cu o spetza si anume , in perioada pandemiei am imprumutat cu 10000 lei un prieten care a locuit intr-o casa nationalizata in Bucuresti administrat de primaria Sec 1, imobil care au fost scoas la vanzare, prioritate pentru cumparare avand locatarul titular. Acest prieten s-a mutat in provincie dar platea in continuare chirie la i.obilul din Bucuresti
Pentru ca nu avea bani sa returneze datoria catre mine a venit cu ideea ca el depune cererè pentru cumpararea imobilului din Bucuresti iar el sa ma ia in spatiu in acel imobil iar cand se aproba vanzarea , aceasta sa se faca direct pe numele meu prin cedare dreptului catre mine in calitate de locatar (chirias) al acelui imobil, in schimbul sumei de bami pe care mi-o datora. Nu facut nici in demers pentriu ca la scurt timp a decedat.Ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
Nu prea aveți ce sa faceți.Daca aveți o chitanță de mana sau măcar dovada împrumutului (mesaje,transfer bancar)încercați sa recuperați prin instanta suma imprumutata.Povestea cu casa suna a înșelăciune dacă va lua în spațiu nu însemna că sunteți chiriaș și ca va putea transmite dvs dreptul de proprietate direct către dvs..