avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În perioada pandemiei am imprumutat cu 10.000 lei un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În perioada pandemiei am imprumutat cu 10.000 lei un prieten ...

Buna ziua. Vin cu o spetza si anume , in perioada pandemiei am imprumutat cu 10000 lei un prieten care a locuit intr-o casa nationalizata in Bucuresti administrat de primaria Sec 1, imobil care au fost scoas la vanzare, prioritate pentru cumparare avand locatarul titular. Acest prieten s-a mutat in provincie dar platea in continuare chirie la i.obilul din Bucuresti
Pentru ca nu avea bani sa returneze datoria catre mine a venit cu ideea ca el depune cererè pentru cumpararea imobilului din Bucuresti iar el sa ma ia in spatiu in acel imobil iar cand se aproba vanzarea , aceasta sa se faca direct pe numele meu prin cedare dreptului catre mine in calitate de locatar (chirias) al acelui imobil, in schimbul sumei de bami pe care mi-o datora. Nu facut nici in demers pentriu ca la scurt timp a decedat.Ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
Nu prea aveți ce sa faceți.Daca aveți o chitanță de mana sau măcar dovada împrumutului (mesaje,transfer bancar)încercați sa recuperați prin instanta suma imprumutata.Povestea cu casa suna a înșelăciune dacă va lua în spațiu nu însemna că sunteți chiriaș și ca va putea transmite dvs dreptul de proprietate direct către dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit platit de chirias davinci149 davinci149 buna ziua! decand am pierdut casa nationalizata ,pun o multime d e intrebari ,,,e un stufaris de ,,lucruri mai mult ciudate decat ,,dreptatea ,,care seface ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Imobil scos la licitate urgent gemilia gemilia am luat un imprumut in 2008 dela o pers suma 80000 euro cu contract de ipoteca la notar, tot in 2008 diferenta de o luna am luat de la alta persoana 2000 euro ... (vezi toată discuția)