O țeavă în apartamentul meu s-a spart provocând daune vecinilor de dedesubt. Este o țeavă orizontală pe care este un robinet, țeavă care iese din coloana comună, până in contoar (apometru). Este vorba de un apartament in bloc cu asociație de locatari/proprietari. Acum vecinii de dedesubt cer să fie despăgubiți. In responsabilitatea cui pică această daună? Este asociația responsabila, ținând cont că ruptura a fost până în apometru, sau a mea? Menționez că nu aveam asigurare (o greșeală pe care nu o voi mai repeta)
Conform legii 196/2018 (art 35, alin 1, lit e), constituie parti comune (daca actele de proprietate nu prevad altfel): instalațiile de apă și canalizare de la branșament/racord până la punctul de distribuție către părțile aflate în proprietate individuală.
Prin urmare, nu conteaza pozitia apometrului, ci punctul de distributie catra apartamentul dvs.
Din punctul meu de vedere, acea teava orizontala din apartamentul dvs este proprietate individuala si nu comuna.
Deci, din pacate, va trebui sa despagubiti vecinul din banii dvs.
Poate fi pus in discutie locul sparturii in conditiile in care acesta este la imbinarea/ sudura racordului. In acest caz, cine a facut sudura/ imbinarea la racord are responsabilitatea.
Delimitare parte comuna
aoa
salutare,
am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)