avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu și soțul meu avem cetățenie română și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu și soțul meu avem cetățenie română și italiană ...

Bună ziua
Eu și soțul meu avem cetățenie română și Italiană și-am avut firmă de construcții PF în Italia. Vreau să specific ca avem datorii la statul Italian de aceea aș dori să știu dacă noi facem act de vânzare-cumpărare pe proprietate la copii poate fi atacat?Si ar putea statul Italian să recurgă la executare silită pe proprietățile din România?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:30, 17 Iulie 2025
Copii de unde au atâția bani să vă cumpere la PREȚUL REAL, prin virament bancar proprietățile`?
Vânzare/Cumpărare se poate face la NOTAR doar cu plata reala a prorpităților, și obligatoriu prin virament bancar.

Proprietățile din România pot fi executate silit de satatul italian, sau creditorii din Italia, dacă întreprind demersuri în acest scop. Trebuie să angajeze executor judecătoresc din România, și să ceară la Judecătorie în România încuviințarea de executare silită.

E ceva mai complicat pentru ei, dar nu este imposibil.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura de vanzare apartament petre1991 petre1991 Vreau sa cumpar un apartament din Romania de la un italia. Ce procura trebuie sa faca in Italia pentru a fi valabila in Romania ? Trebuie sa aiba si Cartea ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters102017 ContSters102017 Am si eu o intrebare. Daca in urma imposibilitatii de plata a unui credit pt locuinta, garantat cu insusi imobilul cumparat fara giranti si fara posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Amenda auto italia MariaCarmen25 MariaCarmen25 Buna seara , In 2017 am vândut o mașina către un “cetățean” , am făcut contract de vânzare cumpărare , am scos Certificatul fiscal și aia a ... (vezi toată discuția)