avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Anulare Rabla PLUS Persoane Juridice 2025 - posibil ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Anulare Rabla PLUS Persoane Juridice 2025 - posibil proces colectiv

Ma adresez profesionistilor in domeniul dreptului civil referitor la o speta ce priveste programul RABLA PLUS 2025 persoane juridice din luna mai 2025 la care peste 4000 de societati au aplicat si au primit numar de dosar.

In urma formarii noului Guvern, a fost anuntat faptul ca doar programul de persoane fizice va continua, in conditiile in care cel de persoane juridice a fost asumat prin lege de catre vechiul Guvern, societatile comerciale au depus eforturi de timp si resurse pentru a obtine documentatia necesara, semnatura electronica si au inaintat avansuri dealerilor auto pentru a le putea garanta ca vor fi livrate in termen de maxim 3 luni conform cerintelor AFM.

In situatia in care programul va fi anulat complet de catre AFM, in ce conditii putem actiona institutia in instanta pentru recuperarea prejudiciului generat de neasumarea cf. legislatiei in vigoare a unui program care se afla deja in decurs de desfasurare?

Sunt sanse reale de a putea solicita statului despagubiri?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Rabla 2014 - cabinet medical individual mariusconstantinescu mariusconstantinescu Doresc sa beneficiez de programul rabla. Dealerul spune ca sunt persoana fizica autorizata , AFM-ul spune ca nu sunt persoana fizica autorizata dar nici nu-mi ... (vezi toată discuția)
Plangere penala? GeorgeCatalin GeorgeCatalin Buna ziua! Pot face plangere penala impotriva unei societati comerciale caruia i-am achitat o cantitate de marfa dar la momentul in care am receptionat ... (vezi toată discuția)
Asimilare operatiuni persoana fizica cu operatiuni pfa danielstan31 danielstan31 Buna seara si bine v-am gasit. Sper ca ma puteti ajuta cu o intrebare mai complicata :sorry: (in incercarea de a imi lamuri un prieten). Acesta meu detine ... (vezi toată discuția)