Buna ziua,
O sa incerc sa fiu scurt. Sunt in proces de divort cu sotia, noi locuim in Germania si anul trecut a plecat de acasa, mutandu-se intr-un alt apartament pe motiv ca este nefericita.
In ianuarie a deschis procesul de divort in romania si urmeaza sa impartim venitul. Inainte de casatorie am avut o masina pe care am vandut-o cu 7 mii euro, si din bonusurile de la munca dupa 2 ani am reusit sa cumparam un apartament in valoare de 44 mii euro. In tot acest timp sotia nu a lucrat. Dupa ce s-a angajat, 7 ani mai tarziu, am mai achizitionat un apartament in valoare de 82 mii euro cu credit bancar 40 mii facut de mine si 20 mii facut de sotie.
Apartamentul de 44 mii euro a fost renovat in ultimii ani cu suma de 10 mii euro.
Propunerea mea pentru ea a fost urmatoarea dupa calculele mele: 54 mii (apartamenutl renovat) - 7 mii (masina dinaintea casatoriei) = 47
47 + 82 + 4 (bani proveniti din chirie) = 133/2 = 66.5 mii euro partea fiecaruia.
Din suma asta scad apartamenut de 54 mii euro si ii revine o diferenta de 12.5 mii euro care am decis sa o platesc.
Ea sa ramana cu apartamentul de 54 mii si suma de 12.5 mii euro, iar eu sa raman cu apartamenul de 82 mii euro. Bonus pe langa asta, ii las si lucrurile din apartamentul din strainatate cand o sa ma mut in Romania.
Ea nici nu vrea sa auda de suma asta si vrea sa mergem la partaj in instanta, spunand ca ea a cheltuit cu mutarea si mobilarea apartamentului (dupa parasirea domiciliului conjugal) 20 mii euro, suma pe care sa o suportam amandoi.
Ce parere aveti de propunerea mea? Este aberanta? In instanta are sanse sa castige mai mult decat i-am propus eu?
Va multumesc.
Daca nu va intelegeti amiabil, partajul judiciar e singura cale. Insa veti plati o taxa de 3% raportata la valoarea bunurile supuse partajului. In plus va trebui sa platiti si evaluatori pentru acele imobile si pentru ce vreti sa mai impartiti.
Propunerea dvs nu stiu cat de valida este, pentru ca se ia in calcul valoarea de piata (curenta), nu cat ati dat pe acel apartament acum xx ani.
Deci, refaceti calculele in functie de valoarea curenta si vedeti daca va intelegeti asa, iar daca nu, veti ajunge in instanta.
In cazul asta, obligatoriu angajati un avocat care sa va reprezinte.
Divort si partaj
craciun15
buna ziua
m/am hotarat sa divortez. cred ca sotia vrea pe cale amiabila. Avem de impartit, pe cale amiabila un apartament cu valoare de 40000 euro, o casa la ... (vezi toată discuția)