Mi se poate schimba incadrarea in COR fara sa fi semnat in prealabil un act aditional in acest sens? Am luat la cunostinta doar o fisa a postului in limba engleza cu noile atributii, insa nu am consimtit la o modificare de COR.
Buna seara. Imi dau seama ca poate trebuia sa prezint cazul mai concis. La angajare in CIM am fost angajat pe o functie de conducere, in timp ce in urma unei evaluari de performanta superficiala, un anumit director al companiei a decis sa ma lase fara echipa. Am semnat o fisa a postului in limba engleza cu noile sarcini de lucru, iar acum m am trezit in platforma interna ca incadrarea mea este de analist servicii clienti. Fara a comenta motivele si detaliile, intrebarea mea este daca aceasta modificare poate fi facuta in lipsa unui contract aditional la CIM. Pentru ca eu in clipa de fata, nu am un astfel de act aditional. :)
Modificarea nu poate fi facuta in lipsa unui act aditional la c.i.m.
Art. 17. C.mun.
....
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
...
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
....
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
...
Art.41 C.mun. (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...
c) felul muncii;
...
Schimbare cod cor
buia
O persoana a fost angajata ca muncitor necalificat - Paznic cod COR 962907, a facut un curs de calificare si a primit un Certificat de Calificare ... (vezi toată discuția)