avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, este aprobata legea 7 din 2023 .0401 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, este aprobata legea 7 din 2023 .0401 pentru ajutor ...

Bună ziua, este aprobata legea 7 din 2023 .0401.pt. Ajutor la plata chiriei pentru persoanele cu handicap accentuat psihic... Deoarece am un copil în întreținere de 1 an 7 luni.... Sunt mama singura deoarece tatăl nu a recunoscut o iar singurul venit este minim pensie boala 1w81 plus ajutorul de handicap accentuat... Nu îmi permit plata chiriei și a utilităților și nu avem unde locui... Tatăl ma amenință că vrea să îmi ea copilul... Pt chirie nu de la stat ci privata i cât este ajutorul de la stat???? Va mulțumesc din suflet anticipat!!!!!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:50, 19 Iulie 2025
Pentru a beneficia de scutirea de la plata chiriei, persoanele cu handicap trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
Să fie încadrate în gradul de handicap grav sau accentuat, conform Legii nr. 448/2006.
Să locuiască într-o locuință socială, conform legislației specifice.

Documente necesare:
Cerere către autoritatea competentă (de obicei, direcția de asistență socială din cadrul primăriei).
Copie după certificatul de încadrare în grad de handicap (grav sau accentuat).
Copie după actul de identitate al solicitantului.
Copie după contractul de închiriere a locuinței sociale.
Cererea se depune la direcția de asistență socială din cadrul primăriei de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara!sunt încadrată într un grad accentuat de handicap.as ... Mirela E Mirela E Bună seara!Sunt încadrată într un grad accentuat de handicap.As vrea sa știu dacă a întrat în vigoare și se poate aplica legea prin care se acorda o ... (vezi toată discuția)
Parcare Florin Mario Florin Mario Bună ziua! De ce în sectorul 6 persoanele cu handicap grav nu pot sa beneficieze de un loc de parcare gratuita? (doar posesori de mașini modificate conform ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)