Bună ziua, este aprobata legea 7 din 2023 .0401.pt. Ajutor la plata chiriei pentru persoanele cu handicap accentuat psihic... Deoarece am un copil în întreținere de 1 an 7 luni.... Sunt mama singura deoarece tatăl nu a recunoscut o iar singurul venit este minim pensie boala 1w81 plus ajutorul de handicap accentuat... Nu îmi permit plata chiriei și a utilităților și nu avem unde locui... Tatăl ma amenință că vrea să îmi ea copilul... Pt chirie nu de la stat ci privata i cât este ajutorul de la stat???? Va mulțumesc din suflet anticipat!!!!!
Pentru a beneficia de scutirea de la plata chiriei, persoanele cu handicap trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
Să fie încadrate în gradul de handicap grav sau accentuat, conform Legii nr. 448/2006.
Să locuiască într-o locuință socială, conform legislației specifice.
Documente necesare:
Cerere către autoritatea competentă (de obicei, direcția de asistență socială din cadrul primăriei).
Copie după certificatul de încadrare în grad de handicap (grav sau accentuat).
Copie după actul de identitate al solicitantului.
Copie după contractul de închiriere a locuinței sociale.
Cererea se depune la direcția de asistență socială din cadrul primăriei de domiciliu.
Parcare
Florin Mario
Bună ziua! De ce în sectorul 6 persoanele cu handicap grav nu pot sa beneficieze de un loc de parcare gratuita? (doar posesori de mașini modificate conform ... (vezi toată discuția)