avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna tuturor. Am si eu o nelamurire legata de achizita ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna tuturor. Am si eu o nelamurire legata de achizita unei masini ...

Buna tuturor. Am si eu o nelamurire legata de achizita unei masini second-hand.. Pe cartea masinii apare un singur nume. Apoi pe talon apare ca fiind instrainata catre o alta persoana. Acum eu am contract de vanzare cumparare cu o persoana al carei nume nu apare nici pe carte, nici pe talon, dar care a inregistrat masina la ANAF pe numele ei, dar nu a transcris-o. Cum trec eu masina pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:20, 20 Iulie 2025
Nu la ANAF a inregistrat-o, ci la primaria de care apartine. Dar, daca tot aveti contract de vinzare-cumparare legal, mergeti cu actele la DRPCIV si vedeti ce puteti face. Mai mult decit sa nu va accepte inmatricularea nu se poate. Posibil si ca sa fi trecut cele 90 de zile de la primul act de V-C , in care apare titularul si masina sa aiba inmatricularea suspendata. Daca aveti actul de V-C in regula s-ar putea sa mai aveti nevoie de vreun act, in plus fata de ce e prevazut.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa pot trece masina pe numele meu jhoncalin jhoncalin am cumparat o masina,de la o persoana.Am incheiat contractul de vinzare-cumparare, mi-a inminat actele masinii dar am constatat ca pe verso la certificatul de ... (vezi toată discuția)
Returnare auto second hand dupa incheiere contract v-c (persoane ... danutza33 danutza33 Returnare masina second hand dupa incheiere contract v-c (intre persoane fizice) Am cumparat de la o persoana fizica un autoturism la care s-a stricat ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto sbpackard170 sbpackard170 Am cumparat un autoturism care fusese adus din Germania si inmatriculat in 2008 de fostul proprietar. Am inregistrat-o la finante si cand am mers sa o ... (vezi toată discuția)