avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Poate firma să închirieze ca sediu (principal) ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Poate firma să închirieze ca sediu (principal) parterul unei locuințe individuale deținută de asociatul unic?

Se poate ca o firmă să închirieze ca sediu (principal) parterul unei locuințe individuale deținută de asociatul unic ?
Am o casă moștenită, și decât să dau banii pe chirie la altcineva aș amenaja și mi-aș închiria mie spațiul.
Și dacă da, ce acte mi-ar trebui ca persoană fizică, și ce acte ca persoană juridică (pe lângă contract de închiriere) ?
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:53, 23 Iulie 2025
Da, poate face asta fie printr-un contract de comodat, fie printr-un contract de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu sediu social ong Praipan Praipan Buna ziua! As vrea sa ma lamuresc daca sediul social al unui ONG se poate stabili intr-un spatiu comercial in a carei jumatate de suprafata se gaseste deja ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta la firma proprie Lemil Lemil Buna ziua Am preluat o firma cu o pierdere contabila din anii anteriori. La activitatea pe care o realizez acum as putea sa o aduc pe profit peste vreo 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)