avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Recunoastere vechime activitate desfasurata de medic ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Recunoastere vechime activitate desfasurata de medic PFI

Buna ziua! Va rog o lamurire daca se poate.
Activitatea desfasurata de un medic PFI,este considerata vechime in munca si vechime in specialitate? Daca da,ce act normativ reglementeaza aceasta si cum se poate dovedi in situatia angajarii la stat cu contract de munca ? Medicul PFI a achitat contributiile si impozitele legale pentru veniturile realizate ca PFI.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:25, 22 Iulie 2025
Nu exista act normativ care sa recunoasca vechimea in munca desfasurata de PFI, pentru titularii PFA exista OUG 44/2008.

Plata constributiilor nu va confera vechime in munca sau specialitate.

Potrivit Codului Muncii, art. 16 alin. (5), munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca cris_nedelcovici cris_nedelcovici Buna ziua, Timp de un an de zile am functionat ca PFA cu contract de prestari servicii. Am platit toate \\"darile \\" la stat (asigurari sociale, de ... (vezi toată discuția)
Calcul ani vechime Mina04 Mina04 Buna ziua , am lucrat pe pfi am ramas insarcinata si cand am reluat munca m-am intors pe cmi cei de la munca nu vor sa-mi calculeze si postnatalul pt ca am ... (vezi toată discuția)
Pfa contract individual de munca eugeniapopa eugeniapopa V-as ruga sa ma ajutati sa clarific o nelamurire :PFA poate sa isi faca contract individual de munca si daca da de cand?Am functionat ca PFA din 2000-2006 si ... (vezi toată discuția)