avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convocare disciplinară neridicată - Ce pași legali ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convocare disciplinară neridicată - Ce pași legali urmăm mai departe?

Bună ziua! Dacă ați putea să ne ajutați cu o nelămurire, vă rog. Am trimis o convocare pentru abatere disciplinară cu recomandare de primire (absent nemotivat), de două ori și de două ori s-a întors deoarece nu a fost nimeni la domiciliu. Ce facem în acest caz? Îl încetăm disciplinar sau cum trebuie să procedăm? Mulțumim frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 22 Iulie 2025
Dacă respectivul a fost avizat și nu s-a prezentat la postă să ridice recomandata,procedura se consideră îndeplinită.
Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute de lege fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara - poate fi dispusa daca salariatul nu vrea sa semneze de primire convocatorul? hgabi hgabi Buna ziua, sunt intr-o situatie pe care nu prea am gasit-o prezentata in diversele surse de informare, anume: De pe 11 martie un angajat nu a mai venit pur si ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează când angajatul nu se mai prezintă la serviciu și nu-i pot comunica demararea procedurii de cercetare disciplinară? CROSETEL CROSETEL Am un angajat care nu s-a mai prezentat la serviciu din data 09.10.Am inceput procedura de cerceatare disciplinara.I-am trimis convoacarea prin scrisoare ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim Gabriela Somesan Gabriela Somesan Buna dimineata Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie : Un angajat al societatii lipseste nemotivat o perioada mare ( mai mult de o ... (vezi toată discuția)