avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Am nevoie de ajutor mama mea lua pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Am nevoie de ajutor mama mea lua pensie de urmas ...

Bună ziua. Am nevoie de ajutor mama mea lua pensie de urmas după tata dar din păcate a decedat și ea după 7 luni. In ziua inmormanrarii mamei a venit postasul cu pensia dar a spus că dacă a decedat nu o poate da că trebuie să mergem la casa de pensii Brașov să facem o cerere cu actele necesare de urmasi și ne da pensiile restante. Mama a decedat in 22 iunie și trebuia să incaseze pensia de urmas de pe luna Mai .Am fost la casa de pensii am făcut toate cele necesare și după 3 săptămâni ne-au sunat și au spus că nu mai avem dreptul la nici o pensie ceea ce nu mi se pare normal să nu se plateasca pe luna Mai când legea spune că se plateste inclusiv pe luna in care a decedat. Vă rog să îmi da-ti un sfat ce pot face mai departe
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:22, 22 Iulie 2025
Buna ziua, in primul rand va trebuie un raspuns/refuz scris de la casa de pensii. Apoi il contestati in instanta.
Pana la data decesului trebuia sa primeasca atat pensia pe luna mai , cat si pe cea de pe luina Iunie 2025 pana in ziua de 14 a fiecarei luni{mai/iunie 2025}.
Pensiile se platesc pe luna curenta , nu pe luna anterioara . In mod normal , mama trebuia sa incaseze pensia pe iunie inainte de 15 iunie . Tot la Casa de pensii , sau de la posta puteti sa aflati daca a incasat-o , si daca a semnat de primirea banilor , dar e vorba doar de pensia pe iunie , cea pe mai , a incasat-o in mai .
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! in ce conditii ar putea primi mama mea,beneficiara ... Lilifran Lilifran Bună ziua! In ce conditii ar putea primi mama mea,beneficiara a unei pensii de 1350 lei, pensia de urmaș in urma decesului tatălui meu? Au fost ... (vezi toată discuția)
Pot aranja ca major, să primesc eu pensia mamei, și nu tata pe cardul său? OnewiththreeEyes01 OnewiththreeEyes01 Am 19 de ani, în 2 luni voi avea 20. Sunt la facultate în anul întâi. Mama a decedat cu 10 ani în urmă, iar de atunci primim pensia, aceasta vine pe ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copil orfan anamaria_stefan anamaria_stefan Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi. Eu si fratele meu am ramas fara mama de curand, in urma cu 2 luni. Fratele si mama ... (vezi toată discuția)