Bună ziua. Am nevoie de ajutor mama mea lua pensie de urmas după tata dar din păcate a decedat și ea după 7 luni. In ziua inmormanrarii mamei a venit postasul cu pensia dar a spus că dacă a decedat nu o poate da că trebuie să mergem la casa de pensii Brașov să facem o cerere cu actele necesare de urmasi și ne da pensiile restante. Mama a decedat in 22 iunie și trebuia să incaseze pensia de urmas de pe luna Mai .Am fost la casa de pensii am făcut toate cele necesare și după 3 săptămâni ne-au sunat și au spus că nu mai avem dreptul la nici o pensie ceea ce nu mi se pare normal să nu se plateasca pe luna Mai când legea spune că se plateste inclusiv pe luna in care a decedat. Vă rog să îmi da-ti un sfat ce pot face mai departe
Pana la data decesului trebuia sa primeasca atat pensia pe luna mai , cat si pe cea de pe luina Iunie 2025 pana in ziua de 14 a fiecarei luni{mai/iunie 2025}.
Pensiile se platesc pe luna curenta , nu pe luna anterioara . In mod normal , mama trebuia sa incaseze pensia pe iunie inainte de 15 iunie . Tot la Casa de pensii , sau de la posta puteti sa aflati daca a incasat-o , si daca a semnat de primirea banilor , dar e vorba doar de pensia pe iunie , cea pe mai , a incasat-o in mai .