avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. FOST student, a incheiat in iunie 2025 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. FOST student, a incheiat in iunie 2025 facultatea ...

Bună ziua. FOST student, a finalizat in iunie 2025 cursurile și examenele unei facultati cu durata de 4 ani, dar nu a putut promova si licența Este bolnav de Good pasture, boala autoimuna cu insuficienta renala cronica stadiul 4. (cancer). Se poate pensiona medical? Activitatea de student (Facultatea) se poate considera vechime? De doar 2 săptămâni a primit diagnosticul. Acum este internat în spital, pentru chimioterapie. Nefiind student, nu va mai avea asigurare medicala. Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2025
Claudia1968, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:11, 22 Iulie 2025
Da.
Beneficiari:

A. !!! În condițiile în care au realizat un stagiu de cotizare contributiv în sistemul public de pensii :

persoanele care au capacitatea de muncă diminuată din cauza accidentelor de muncă şi bolilor profesionale potrivit legii;
persoanele care au capacitatea de muncă diminuată din cauza altor boli şi accidente care nu au legătură cu muncă;
angajaţii români care prestează muncă în străinătate din dispoziţia angajatorilor români, în condiţiile legii şi ale regulamentelor europene sau acordurilor bilaterale privind coordonarea sistemelor de securitate socială, după caz, dacă au înregistrat un accident de muncă şi deţin un document emis conform regulamentelor europene de coordonare a sistemelor de securitate socială nr. 883/2004 şi nr. 987/2009 care să ateste faptul că fac obiectul legislaţiei de securitate socială din România, respectiv documentul portabil A1.

B. !!! Fără a fi realizat stagiu de cotizare contributiv în sistemul public de pensii:

Elevii;
Ucenicii;
Studenţii,

Detali, aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studentele primesc indemnizatie pentru cresterea copilului? scarllet4you scarllet4you Am terminat o facultate la stat in 2006, apoi am lucrat cu contract de munca in strainatate. Chiar daca onorez si in prezent acest contarct de munca urmez o ... (vezi toată discuția)
E 106 macul rosu macul rosu AM NEVOIE URGENT DE ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA FORMULARULUI E 106!!!!!:(( (vezi toată discuția)
Formularul a1 Borza Borza Buna, Am inteles ca de la 1 mai 2010 s-a schimbat Regulamentele (CEE) nr. 1408/71 şi 574/72 vor fi înlocuite de Regulamentul (CE) nr. 883/2004 al ... (vezi toată discuția)