Bună ziua. Ce pot face dacă noii chiriași din apartamentul de deasupra mea merg și fac zgomote când merg desculți? Apartamentul are 18 metri pătrați și înăuntru sunt trei muncitori în construcții care se trezesc la 6:15. Și pleacă la șapte în fiecare zi. M-am trezit cu sunetul picioarelor lor, bum, bum, de la 6:15. Am vorbit cu administratorul și mi-a spus să sun la poliție. Am depus o plângere penală și poliția a venit și mi-a spus că apartamentul este foarte mic (o cameră 9 mp și bucătăria 4,5 mp și baia 4,5 mp) și că tavanul este foarte subțire și transmite sunetele.... și trebuie să sun la poliție când este zgomot sau muzica este tare... Și problema nu este rezolvată și mă simt foarte deprimat pentru că somnul îmi este întrerupt în fiecare zi foarte devreme. Este suficient un sunet să mă trezesc și să-mi imaginez situația, că este deasupra capului meu ca și cum aș bate cu ciocanul timp de aproape 45 de minute?
Pentru zgomote deranjante trebuie sa faceti sesizare la politia locala.
Insa daca mersul vecinilor prin casa va deranjeaza atat de tare, fie blocul este extrem de prost facut, fie dvs aveti o sensibilitate mai mare, fie o combinatie, politia neavand din pacate ce sa faca in situatia asta.
Incercati sa vorbiti cu vecinii, poate isi pot pune un covor care mai atenueaza din zgomot sau poate merg mai usor prin casa si nu atat de apasat, poate incercati si dvs solutii precum dopurile pentru urechi din farmacii.
Din pacate asta e una dintre limitarile vietii la bloc.
Actiune civilă pentru a fi obligati să înceteze cu tulburarea fonică. Există de altfel si o obligatie generală în acest sens pe care o au vecinii cu apartamente alăturate prev. în L.196/2018.