avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara neplatita

Buna ziua, vin si eu la dvs cu o situatie destul de delicata. Am divortat in septembrie 2018 la notar, avem o fetita de 14 ani; custodia este comuna, cu domiciliul copilului in adresa mea de buletin (apartamentul trecut in adresa este pe numele parintilor mei). In certificatul de divort scrie ca fostul sot este obligat sa plateasca o anumita suma de bani in contul meu bancar la data de 1 a fiecarei luni, ceea ce nu s-a intamplat si pot dovedi cu ajutorul extraselor bancare, a venit cand avea chef cu o suma infima. De asemenea, in certificatul de divort scrie ca si eu trebuie sa contribui in natura la suma echivalenta celei care trebuia sa fie pensia alimentara trimisa de fostul sot in contul meu bancar. Eu de 3 ani nu mai locuiesc in acelasi judet cu fiica noastra si nu am un loc de munca tot de 3 ani, tot ce am putut sa trimit a fost alocatia, dar pana acum 3 ani doar eu am avut grija de ea. Ea locuieste acum cu tatal meu, are conditii destul de bune. In septembrie acum 2 ani am depus plangere penala impotriva fostului sot cu privire la pensia alimentara neplatita (negru pe alb), dosarul a fost preluat de o politista care nu a facut nimic pana in momentul de fata. In ultima discutie avuta cu ea mi-a spus ca procurorul l-a chemat pe tatal meu sa il intrebe daca a primit vreun ban de la fostul sot. Tatal meu din cate am inteles nu s-a dus sa discute cu procurorul. Va rog un sfat, ce demersuri ar trebui sa fac si cui sa ma adresez mai departe in vederea recuperarii banilor de pensie alimentara din 2018 pana azi? Mentionez ca detine 2 service-uri auto. Multumesc pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:26, 23 Iulie 2025
Buna ziua, in prinul rand puteti recupera pensia doar pe ultimii 3 ani. Apoi ar trebui analizat dosarul penal pentru a vedea ce demersuri pot fi facute. Nu in ultimul rand, puteti apela la executor pentru obtinerea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor, suport consecintele unei casatorii cu persoana nepotrivita stemyste stemyste Buna ziua, 1. Am fost casatorita timp de 10 ani si acum doi ani am hotarat sa divortez. Am reusit in toamna acestui an dupa lungi si repetate procese. Insa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala DIMAGEORGIANA DIMAGEORGIANA Buna seara, Am terminat divortul si in sentinta de divort se specifica, printre altele, ca fostul sot trebuie sa plateasca pensie alimentara, copilului ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume platite ca pensie alimentara pentru minor cu alt tata biologic decat sotul mamei rajjm rajjm Caz: -casatorit in 1995 . -ambii soti locuiesc la aceiasi adresa. - in 2000 (in timpul casatoriei) se naste un baiat .....se ajunge ulterior la ... (vezi toată discuția)