avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună, de exemplu un major se iubește sincer cu o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună, de exemplu un major se iubește sincer cu o minoră de ...

Bună, de exemplu un major se iubește sincer cu o minoră de 15 ani, și ei chiar vor să-și întemeieze o familie, minira este dintr-o familie dezorganizată dar el vrea să o scoată de acolo mai repede și săi ofere o viață mult mai bună, să zicem că majorul este mai mare cu 10 ani decât ea,are tot ce-i trebuie, adică casă bani mașină,etc. Ce ar risca el din punct de vedere legal? Și să presupunem că se vor abține de a face sex o vreme de un an de exemplu?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:30, 23 Iulie 2025
Puscãria riscã pentru viol, si corupere de minori.
Art. 220 Cod penal.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2025
Dapix, utilizator
Buna ziua

Majorul risca inchisoare de la 7 la 12 ani sau 15 ani daca minora ramane insarcinata.

Deci ar fi bine ca majorul sa-si gaseasca o partenera majora cu care sa intemeieze o familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu cred ca corupere de minori inseamna neaparat sex, de exemplu ... petrunica petrunica Nu cred ca corupere de minori inseamna neaparat sex, de exemplu cand il convingi pe un minor sa fure ca nu primeste pedeapsa, sau sa faca orice alte ... (vezi toată discuția)
Corupere minori ContSters336092 ContSters336092 Buna ziua, m-a rugat o amica sa ma interesez daca se considera act de viol sau corupere de minori/sexuala daca face doar dragoste deci nu sex cu prietenul ei ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu o persoana de 16 ani carlos_santana carlos_santana Bună ziua . Presupunând că am întreţinut raporturi sexuale cu o persoană in vârsta de 16 ani care urmează să împlinească vârsta de 17 ani pe data ... (vezi toată discuția)