avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatia de către DIICOT în calitate de inculpat, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatia de către DIICOT în calitate de inculpat, pentru percheziția ...

Citație e de către diicot în calitate de inculpat, pentru percheziția informatica, trebuie făcută prin citație scrisa? Sau telefonic?
Ei mint ca m au citat telefonic și nu am mers. Asa ca au făcut-o în lipsa mea.
Ma gândesc ca trebuia sa vina polițistul, ca de obicei cu citația. Nici pe prietena mea nu au chemat-o, totuși i au percheziționat telefonul și la adus înapoi după 3 luni. Este legal asa ceva? Au putut sa șteargă ceea ce ma avantaja. Au putut face multe.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2025
Jhin23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lonapak , utilizator 13:23, 24 Iulie 2025
percheziția informatică se desfășoară în prezența inculpatului.în mod logic pentru asigurarea prezentei acestuia ,respectivul trebuia citat. citarea se poate face si prin notă telefonică în acest scop se încheie un proces-verbal. datele informatice nu se vor altera în timpul perchezitiei informatice.
Bună ziua. Eu am găsit următorul articol, și mi ai mai spus cineva, ca citație trebuie sa fie scrisa neaparat
Interdicția citării telefonice:
Citarea telefonică nu este o modalitate legală de citare, deoarece nu oferă garanțiile necesare pentru a asigura că persoana citată a primit cu adevărat informația și a înțeles contextul citării. Mai mult, aceasta nu poate fi dovedită în caz de litigiu.

Vasile Braun a scris:

percheziția informatică se desfășoară în prezența inculpatului.în mod logic pentru asigurarea prezentei acestuia ,respectivul trebuia citat. citarea se poate face si prin notă telefonică în acest scop se încheie un proces-verbal. datele informatice nu se vor altera în timpul perchezitiei informatice.

Conform Codului de Procedură Penală, citarea pentru percheziție, inclusiv cea informatică, trebuie făcută în scris, prin citatie, conform art. 175 Cod procedură penală.

Vasile Braun a scris:

articolul ”legal” este art.257 al.1 C.pr.pen. Eu citez din lege ,dvoastră din ce carte citați ?

Jhin23 a scris:

Bună ziua. Eu am găsit următorul articol, și mi ai mai spus cineva, ca citație trebuie sa fie scrisa neaparat
Interdicția citării telefonice:
Citarea telefonică nu este o modalitate legală de citare, deoarece nu oferă garanțiile necesare pentru a asigura că persoana citată a primit cu adevărat informația și a înțeles contextul citării. Mai mult, aceasta nu poate fi dovedită în caz de litigiu.

Vasile Braun a scris:

Percheziția informatica, fiind un act complex, nu se poate cita telefonic, ci doar prin acte procedurale certe

Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Chemare la politie. modalitati de citare . loredana9696 loredana9696 cum poate fi chemata o persoana la politie?prin telefon? NU ESTE VORBA DE O PROBLEMA PENALA.SE PARE CA ESTE VORBA DESPRE O JIGNIRE. (vezi toată discuția)
Plangere penala- citare prin telefon? ceciliaolar ceciliaolar am primit un telefon prin care mi s-a comunicat sa ma prezint la politie pentru o plangere penala facuta de fostul meu prieten sa ma prezint sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Mod de citare loredana96 loredana96 se poate chema invinuitul la politie, pentru a depune declaratie, prin telefon? (vezi toată discuția)