Ajutorul de sprijin al persoanelor cu handicap se acordă și pensionarilor care au dobândit gradul de handicap după data pensionarii? (Soțul meu are certificat de handicap accentuat în urma dobândirii unui cancer de vezica urinara și prostata fiind purtător de urostoma)
Da, ajutorul de sprijin pentru persoanele cu handicap se acordă și pensionarilor care au dobândit gradul de handicap după data pensionării. Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevede că dreptul la indemnizație lunară sau alte beneficii se acordă în funcție de gradul de handicap, indiferent dacă acesta a fost dobândit înainte sau după pensionare.
Pentru a beneficia de aceste ajutoare, pensionarii care au obținut certificatul de handicap după pensionare trebuie să urmeze aceleași proceduri ca și celelalte persoane cu handicap, depunând cerere și documentele necesare la direcția de asistență socială competentă.
Ajutor social
melinaR
buna seara am si eu o nelamurire privind asistenta sociala si ajutorul dat personelor fara venituri din parteaUE adica pachetele venite la primariile din ... (vezi toată discuția)