avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua! În situația în care angajatorul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua! În situația în care angajatorul primește două ...

Bună ziua!

În situația în care angajatorul primește două adrese de înființare poprire pentru un angajat, ambele în aceeași zi, una de la executorul judecătoresc (credit IFN) și ANAF (contribuții și impozit mai vechi neachitate), cum se aplică poprirea? Ar trebui poprit 1/2 lunar din veniturile nete și toată suma transmisă către ANAF (în ordinea de preferință)? Ulterior, după ce se stinge întreaga creanță la ANAF ce se întâmplă? se transferă 1/3 sau 1/2 din venituri către executorul judecătoresc?

Sau ultima variantă, se oprește de la început 1/2 și suma se distribuie proportional către ambii (ANAF și executor)?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:57, 25 Iulie 2025
Se va opri 1/2 din veniturile nete ..angajatorul va instiinta atat executorul cat si ANAF ca exista 2 popriri , iar suma retinuta se va impartiti in 2 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita angajat lilyanne lilyanne Am primit la firma o instiintare pentru un angajat cu o hotarare judecatoareasca emisa pe numele unui angajat de la un IFN pentru suma de 2200 lei. Imi ... (vezi toată discuția)
Concurs de popriri comerciale / intre profesionisti, prin executori smeagull smeagull Buna ziua, pentru un furnizor de-al meu X am doua popriri successive prin executor judecatoresti diferiti, infiintate la cateva zile distanta. Nu stiu cum ... (vezi toată discuția)
Doua popriri pe acelasi venit gillu gillu Buna ziua. Unui angajat I s-a poprit 1/3 din venitul net ca urmare a adresei communicate de executor, poprire care continua pana la incasarea integrala a ... (vezi toată discuția)