avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la un antecontract pentru cumpararea unei case?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la un antecontract pentru cumpararea unei case?

Buna ziua, Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unei case in 2024 dar acesta expira in septembrie 2025. Voi mai beneficia de TVA-ul redus de 9% (cum este specificat in antecontractul facut in 2024) daca voi prelungi antecontractul in luna septembrie 2025( deoarece predarea casei si incheierea contractului va avea loc in noiembrie 2025 si atunci as avea existentul antecontract expirat). Ar trebui prelungit pana pe 1 august 2025 sau nu ma afecteaza noua lege privind TVA-ul daca deja am un antecontract incheiat inainte de 3 iulie 2025, desi expira in septembrie?
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. daca in 2015 am achiziționat un imobil,nu mai știu ... Dodox Dodox Buna ziua. Daca in 2015 am achiziționat un imobil,nu mai știu ce TVA a fost aplicat. iar in 2024 am încheiat un antecontract pentru un alt apartament.pe ... (vezi toată discuția)
Tva pe locuinte. Hadrianb Hadrianb Salut comunitate, Am încheiat un antecontract in 2021 pentru un imobil, ulterior modificat (2024) cu actualizarea de TVA - de la 5 la 9%. Speța mea e ... (vezi toată discuția)
Cum beneficiez de cota redusa de tva? RobertMihai96 RobertMihai96 Buna ziua, Am urmatoarea situatie, doresc sa achizitionez un apartament in valoare de 97000 de euro, am incheiat antecontract cu avans de 15 in perioada ... (vezi toată discuția)