avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ofițerul de stare civila a întocmit certificatul de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ofițerul de stare civila a întocmit certificatul de deces dar nu îl poate elibera

HG 255/2004, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă, la Art.84 , punctul (8): Când decesul nu a fost înregistrat sau nu a fost eliberat certificatul de deces, adeverința de înhumare ori incinerare se eliberează numai cu aprobarea parchetului.

Cine stie să explice mai în detaliu când se aplică, cum se anunță parchetul și de ce ?

- în cazul în care ofițerul de stare civila a întocmit certificatul de deces dar nu îl poate elibera din cauză că lipsesc membrii familiei (nu au fost anunțati despre deces...în cazul meu)....care este pasul următor?
- se poate elibera adeverința de înhumare? ( fără certificat de deces )?

Nu trebuie anunțat parchetul pentru aprobare așa cum zice legea?
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2025
Daniel_Sibiu, utilizator

Alte discuții în legătură

trebuie aprobare parchet pentru emitere adeverință înhumare? Daniel_Sibiu Daniel_Sibiu HG 255/2004, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă, la Art.84 , punctul (8): Când ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat de deces dupa ce termenul legal sa depasit . mihalcu mihalcu Buna ziua Am o problema pe care am produs-o eu din necunostiinta . In urma cu mai multi ani sotia mea a nascut un copil , eu , bucuros am scos repede ... (vezi toată discuția)
Pot scoate un duplicat dupa certificatul de deces? BurceaIoanaIuliana BurceaIoanaIuliana Tatal meu a murit acum cateva zile si a fost inmormantat la tara la bunici( mentionez ca are domiciliul in Bucuresti). Din pacate, parintii tatalui meu nu vor ... (vezi toată discuția)