Am un angajat care s-a pensionat. Decizia am primit-o azi, 25 iulie. decizia e cu data de 17 iulie. Cand si cum inregistrez incheierea contractului in Revisal? Cu ce data? Care e baza legala? Cum il platesc daca a continuat sa lucreze intre 17 si 25?
In acest caz, se poate vorbi de munca la negru, sanctionata drastic de catre ITM.
Potrivit art.56 alin.1 lit.c , contractul de munca inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si nu la data comunicarii deciziei de pensionare.
Solutia corecta si legala nu prea exista pentru ce intrebati dvs ..doar prin eludarea legii puteti rezolva.
In-adevar, v-ati exprimat gresit... in avcest caz, la data cand v-a comunicat decizia de pensionare inceteaza de drept c.i.m. (25.07.2025) .... pana la aceasta data va primi salariul.
Contract de munca
Epigonii
Buna ziua, va rog frumos imi puteti spune ce trebuie sa fac daca azi am primit decizia de pensionare dar inca sunt angajata. E vorba de pensie ptr limita de ... (vezi toată discuția)