avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, as avea nevoie de niste sfaturi pentru ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, as avea nevoie de niste sfaturi pentru ca ne aflam ...

Buna ziua, as avea nevoie de niste sfaturi pentru ca ne aflam intr-o situatie in care nu stim cum sa procedam. In satul in care locuim se lucreaza la reteaua de canalizare. De-a lungul proprietatii noastre este o poteca ingusta prin care atunci cand ploua se scurgea si apa de ploaie de pe strazile de sus. In acte poteca respectiva e trecuta ca fiind drum al armatei in caz de urgenta(scuze daca folosesc termeni improprii). Bun, acum incepe distractia. Au intrat cu utilajele, ne-au scos gardul, au intrat pe terenul nostru pt a putea lucra, drumul respectiv e distrus complet. Initial era in panta si avea cadere, acum l-au modificat si toata apa intra in curtea noastra si ne inunda. Pe langa asta, terenul nostru si drumul respectiv erau la acelasi nivel, gardul facut cu stalpi de beton si sarma insa acum ar trebui pusa o centura de beton de vreun metru cel putin pt a tine pamantul pt ca in urma lucrarilor ei au dus nivelul potecii muuuult mai jos decat era initial. Practic au sapat in limita proprietatii noastre de aceea au scos gardul si pt a accesa mai facil poteca, lucrand de pe terenul nostru. Primaria nu face nimic, practic ramanem la bunavointa celor care lucreaza la retea si care au facut prapad de cand au inceput lucrarile. In plus, au aruncat pamantul pe toata lungimea proprietatii, e cocosat tot gardul. Din ce am observat in urma discutiilor are dreptate cine are gura mai mare in cazul de fata inginerul insa nu ma incalzesc cu nimic promisiunile lui. Sincer am avut toata bunavointa din lume intelegand ca era prea ingusta poteca respectiva pt a putea fi accesata insa situatia se inrautateste pe zi ce trece. Daca inainte as fi acceptat sa puna vechiul gard la loc acum nu mai e fezabil. Din punct de vedere legal, ei nu au obtinut acordul nostru. Prima data cand au intrat pe terenul nostru, persoana cu care tinem legatura de la primarie ne tot freca la cap ca va veni sa semnam nu stiu ce contract. In plus, au oprit lucrarile. Zilele trecute le-au reluat iar persoana respectiva sustine ca nu stia. In plus, ne spunea ca ar fi trebuit sa obtina ceva acord notarial din partea noastra iar remedierea sa se faca cu un topograf insa acum toate astea s-au uitat si ramane la latitudinea inginerului. Daca ei nu remediaza situatia pt noi ar fi o cheltuiala colosala sa nu mai spun ca legal vorbind, nu pot sa fac eu modificari pe un teren care nu imi apartine(poteca respectiva). Nu ma simt prea linistita sa stau si sa astept ca cei responsabili sa fie de buna credinta si sa remedieze situatia tinand cont de faptul ca ei deja au montat gurile de canal la nivelul actual al drumului deci implicit sabotand montarea initiala a gardului, acum fiind necesara centura de beton. Suntem debusolati complet si nu stim ce ar trebui sa facem. Dorim sa rezolvam pe cale amiabila insa sa urmam si pasii legali necesari ca in cazul in care promisiunile.nu.sunt respectate sa ne putem remedia problema preferabil nu din buzunarul nostru daca vina le apartine lor.
Va multumesc daca ati avut rabdarea sa cititi pana aici si pt eventualele sfaturi

Alte discuții în legătură

Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)
Pamant escavat si pus pe proprietatea mea dogarudobra dogarudobra primaria reface mereu un drum care se prabuseste din cauza excesului de apa drumul trebuie latit, adica sapat alaturat pentru a avea dimensiunea necesara ... (vezi toată discuția)
Litigiu in proprietate gogoescuniculin gogoescuniculin Buna ziua,am construit un gard de beton intre proprietatea mea si proprietatea unui vecin,proprietatea acestuia fiind un drum de acces la locuinta ... (vezi toată discuția)