avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu in proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu in proprietate

Buna ziua,am construit un gard de beton intre proprietatea mea si proprietatea unui vecin,proprietatea acestuia fiind un drum de acces la locuinta acestuia.Dupa ce am construit gardul,vecinul a construit un gard din beton paralel cu al meu,ce delimiteaza laturile drumului dee acces,al lui.Gardul acestuia fiind mai inalt decit al meu,a pus umplutura de pamint si piatra pe drum,astfel incit,jumatate din lungimea gardului meu, este acoperita cu umplutura,impiedicindu-ma sa pot intretine si conserva gardul.In plus,cind ploua mult,apa de pe drumul lui se infiltreaza prin gard la mine in curte,astfel incit,am in curte numai noroi de la pamintul din umplutura,totodata,apa se revarsa si peste gard,fiind mai jos decit nivelul drumului.Mentionez ca,am un barbeque linga gardul meu si apa revarsata peste gard,imi afecteaza aceasta constructie.Am apelat la un mediator,dar vecinul nu s-a prezentat.Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti,daca, am sanse sa se rezolve in vreun fel,acest litigiu,pe cale legala.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 19:19, 2 Februarie 2015
Puteti solicita despagubiri, intrucat fapta lui de a umple cu pamant spatiul dintre garduri va prejudiciaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard despartitor intre proprietati Tavi22 Tavi22 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in privinta unui gard ce delimiteaza doua proprietati. Ce inaltime trebuie sa aibe temelia acestuia, sau unde pot sa gasesc ... (vezi toată discuția)
Helesteul vecinului imi creeaza probleme crision crision buna seara.am apelat la dvs.deoarece nu am posibilitatea sa cer o consultatie la un jurist sau avocat.am un vecin care are in curtea sa un helesteu care este ... (vezi toată discuția)
Despre apele pluviale CriTin CriTin Buna..am o intrebare...terenul pe care am casa are panta spre drum ,gardul fiind de beton...pot face o gaură sau doua in gard sa scot apa de ploaie? Mentionez ... (vezi toată discuția)