Buna seara ! Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuriti ca eu sunt dabea acum majora si ma lovesc de niste lucruri care nu le stiu..Tatal tatalui meu adica bunicu a primit prin donatie o locuinta de la strabunici pe actul casei fiind trecuti strabunicii si bunicul fara bunica,dar undeva pe actul de donatie unde semneaza strabunicii ca doneaza bunicului sub semnatura bunicului este si semnatura bunicii dar ea nu este specificata in act.Eu sunt nepoata tatal meu a decedat anul acesta si bunicul acum 5 ani ..nu sa facut succesiune nu stiu dece..acum ca a decedat si tata ...bunica cu sora tatalui ms cam obliga sa semnez niste acte care eu nu stiu..ce cita parte imi revine din casa dupa tata de la bunicu.tin sa precizez ca la financiar la Spit este decat bunicul trecut ca proprietar..ma puteti ajuta cu niste informatii eu dabea sm implinit 18 ani si nu stiu cum sa procedez.
Nu semnati absolut nimic , actele trebuiesc vazute de un avocat ca sa stiti exact ce vor sa semnati , poate fi si o renuntare la partea d-voastra de mostenire iar renuntarea este irevocabila , nu veti mai putea niciodata sa va cereti drepturile ca mostenitor . Ar trebui sa dati totusi mai multe amanunte , despre mama d-voastra care daca traieste are si ea dreptul la mostenire dupa sotul ei , la fel fratii si surorile d-voastra daca aveti . Daca nu va permiteti sa platiti o consultanta la un avocat , cititi cu mare atentie ce contin actele respective , la varsa d-voastra ar trebui sa intelegeti ce vi se cere iar daca nu , rugati pe cineva apropiat si cu ceva experienta sa va ajute . Orice semnatura , de acceptare a mostenirii sau de renuntare se face numai in fata unui notar public si in deplinatatea intelegerii a ceea ce veti semna . Este posibil ca situatia sa fie mai complicata , daca bunicul a fost singurul beneficiar al donatiei atunci bunica mosteneste o parte mai mica , doar 1/4 din locuinta , restul de 3/4 se imparte la cei doi copii , tatal d-voastra si sora lui daca sunt singurii copii ai bunicilor . D-voastra ca mostenitoare al tatalui veti avea jumatate din acest procentaj , singura sau impreuna cu mama si fratii . Cel mai indicat este sa mergeti la un avocat asa cum am mai spus , atunci veti sti exact ce drepturi aveti si care sunt pasii de urmat ca sa nu fiti pacalita de rude .
Mostenire
miticasu
Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)
succesiune - help
MrHelper
In data de 08.12.2013 Tatal meu a decedat. In momentul de fata eu in calitate de fiu, impreuna cu Mama vrem sa facem succesiunea si acte pe apartament.
Eu ... (vezi toată discuția)