avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Cum poate fi contestanta o vanzare a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Cum poate fi contestanta o vanzare a unui imobil (cabana ...

Buna ziua,
Cum poate fi contestanta o vanzare a unui imobil (cabana la munte), catre o terta persoana (una dintre nurorile parintilor), la un pret cu mult mai mic decat cel al pietei si in urma careia, banii au fost transferati integral catre fratele meu, fara ca eu sa fiu de acord cu vanzarea imobilului care ar fi trebuit sa ne revina noua, prin mostenire?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:19, 26 Iulie 2025
Cine a vândut imobilul`? Proprietarul de drept`?
din ce scrieti, ambii parinti par sa fi decedat. ati dezbatut succesiunile? fratele nu ar fi putut vinde legal in alte conditii.
faptul ca el a primit niste bani in cont nu inseamna ca a si vandut formal, prin urmare nu aveti ce contesta.
este posibil ca acea cabana sa fi fost construita ilegal si atunci ea nici nu exista in scripte (CF). detalii sunt necesare.
De ce considerati ca “ trebuia sa ne revina noua , prin mostenire “ ? nimeni nu e obligat sa lase vreo mostenire urmasilor . Daca parintii dvs. sunt in viata , NU aveti ce contesta , orice cetatean are dreptul sa faca ce vrea cu bunurile lui , fara sa ceara acceptul cuiva , nici macar al copiilor . Dupa ce nu vor mai fi , altfel se pune problema . Puteti contesta actul de vanzare , daca pretul e neserios . Dar , daca parintii mai au bunuri , chiar daca obtineti in instanta calificarea contractului de vanzare-cumparare ca fiind o donatie deghizata , daca nu va incalca rezerva succesorala , tot nu veti rezolva nimic , fratele ramane cu acea cabana si impartiti in cote egale restul bunurilor . PS. Eu asa am inteles , ca vanzarea a fost facuta de parintii dvs. Am inteles gresit ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare intre parinti si copii Melinda B Melinda B Buna seara! In situatia in care un imobil este vandut de catre parinti, in mod real unuia dintre copii la pretul pietei, este facuta dovada platii printr-un ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)
Recuperare apartament vandut de parintii mei parintii mei au ... elena_1234 elena_1234 Recuperare apartament vandut de parintii mei Parintii mei au vandut acum 4 ani apartamentul lor. A fost vandut sub pretul pietei la insistentele disperate ... (vezi toată discuția)