avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venituri din chirii & vechimea în muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venituri din chirii & vechimea în muncă

Bună ziua,

Îmi puteți spune vă rog, dacă se poate să obții venituri din chirii și să îți meargă cartea de muncă. Adică, sunt neangajat! Care trebuie să fie valoarea lunară încasată din chirii imobiliare ca să îmi meargă cartea de muncă? (Adică să îmi meargă vechime la pensie și asigurarea de sănătate). Știu ca dacă o persoană declară proprietatea la anaf va avea de plătit asigurarea de sănătate dacă valoarea chiriei depășește un anumit prag + alte taxe. Dar eu aș vrea să îmi meargă vechimea la pensie pe baza venitului din chirie chiar dacă trebuie să plătesc mai mult. Trebuie să deschizi PFA ? Deci caut un prag minim sau un anumit număr de locuințe care trebuie date în chirie (deși cred ca mai logic ar fi să plătesc după suma încasată lunar)

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 27 Iulie 2025
Vechimea in munca constituie activitatea desfasurata in baza unui c.i.m. , nu ca obtineti venituri din chirii.

Obligaţii fiscale şi declarative pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare cas lml lml Buna ziua, tatal meu este pensionar militar si are profit din chirii, plateste impozit pe profit si acum 2 saptamani a primit de la CAS o scrisoare sa ... (vezi toată discuția)
Impozit,cas,cass ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara doresc si eu sa ma lamuriti asupra unor probleme.in primul rand as dori sa stiu ce taxe datorez anul acesta fiscului din cedarea folosintei ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venituri din chirii modimpex modimpex buna ziua! am o nelamurire: mama mea este pensionara, dar are si o cladire data in chirie unui srl. in noile modificari la CF am gasit urmatorul paragraf ... (vezi toată discuția)