avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Am lucrat 29 ani 8 luni 7 zile cu carte de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Am lucrat 29 ani 8 luni 7 zile cu carte de munca,apoi ...

Buna ziua, Am lucrat 29 ani 8 luni 7 zile cu carte de munca,apoi din 2013 pana acum în august (12 ani și 5 luni),am fost în pensie de invaliditate gradul 2. In august a.c. ies la pensia de limita de varsta. Pentru perioada lucrata pe talonul de pensie am 30,253 puncte. Vreau sa știu ce puncte voi avea la pensia de limita de varsta. Voi primi puncte de stabilitate ( depășesc 25 ani lucrati!)?. Pentru perioada cât am fost în pensie de invaliditate voi primi ceva conform legii 360?. Va mulțumesc pentru răspuns! Va rog mult sa îmi răspundeți! Adresa de mail: dorinarusu01@gmail.com AȘTEPT CU NERĂBDARE RĂSPUNSUL DUMNEAVOASTRĂ!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:07, 27 Iulie 2025

Dorina 1 a scris:

Buna ziua, Am lucrat 29 ani 8 luni 7 zile cu carte de munca,apoi din 2013 pana acum în august (12 ani și 5 luni),am fost în pensie de invaliditate gradul 2. In august a.c. ies la pensia de limita de varsta. Pentru perioada lucrata pe talonul de pensie am 30,253 puncte. Vreau sa știu ce puncte voi avea la pensia de limita de varsta. Voi primi puncte de stabilitate ( depășesc 25 ani lucrati!)?. Pentru perioada cât am fost în pensie de invaliditate voi primi ceva conform legii 360?. Va mulțumesc pentru răspuns! Va rog mult sa îmi răspundeți!
AȘTEPT CU NERĂBDARE RĂSPUNSUL DUMNEAVOASTRĂ!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O fi greu ?
2451 lei.
In acest caz se intelege ca nu ati primit decizia de recalculare in baza art.144 din legea 360/2023.
Daca ati fi primit-o pensia incepand cu 01/09/2024 ar fi fost de 2641 lei.
Să clarificam. Cele 30,253xx puncte erau realizate la momentul deschiderii drepturilor ? Sau la momentul recalculării in baza art.144 din legea 360/2023 ?
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2025
Carp Mircea, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns! Jalnic ,după aproape 30 de ani ,sa ieși la pensie cu o suma asa mica! Medicamente, utilități....greu de încadrat în asa suma! Oricum, va mulțumesc pentru răspunsul prompt!
Avem două variante de lucru. (1) Dacă cele 30,253xx puncte sunt din decizia de deschidere drepturi, pensia recalculată începând cu Septembrie 2024 ar trebui să fie de 2641 lei. (2) Dacă punctele sunt din decizia de recalculare, atunci rămâneți cu pensia de 2451 lei.

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensia de boalĂ la cea de drept Loan Loan Bună ziua.Vă rog să - mi spuneți ce am de făcut în următoarea situație:Am ieșit la pensie de invaliditate în luna mai 2024,la 62 de ani (43 de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, conform anexei 5 din legea 263/2010 pot iesi la pensie ... tanasieflorina tanasieflorina Anexa 5 /art. 58 din legea 360/2023 Buna ziua, conform anexei 5 din legea 263/2010 pot iesi la pensie de limita de varsta in august 2026. In august 2024 am ... (vezi toată discuția)
Când a intrat în vigoare legea 360 din 2023, casa de pensii ... Nicolae62 Nicolae62 Când a intrat în vigoare Legea 360 din 2023, Casa de Pensii Sector 6 nu-mi eliberase încă decizia PLV, conform drepturilor prevăzute în legea 263 din ... (vezi toată discuția)