avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Primaria Dorohoi vrea sa instituie o taxa anuala de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Primaria Dorohoi vrea sa instituie o taxa anuala de 165 lei pentru ...

Primaria Dorohoi vrea sa instituie o taxa anuala de 165 lei pentru fiecare locuinta (inafara de blocuri) pentru a ridica resturile vegetale .Dar pentru acesta suma nu ridica decit 60 kg pe luna Pentru restul de cantitati a instituit o taxa de 755 lei pe tona .Nu ar trebui ca in aceste conditii sa faca contract cu fiecare gospodarie in parte conform codului comercial? Mi se pare ca cantitatile si sumele sunt depasite moral si economic
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:46, 27 Iulie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consiliul local are drept de legiferare cu privire la salubritatea locală. Codul comercial nu are ce căuta într-o activitate de servicii comunale. Primăria sau serviciul descentralizat trebuie să asigure salubritatea.
Dacă suspectați vreo ilegalitate puteți acționa această hotărâre în instanța contencioasă. Dacă lucrul nu s-a petrecut, puteți face presiuni prin participarea la ședințele consiliului
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deseuri vegetale dupa curatare teren Mihaela991 Mihaela991 Buna ziua, tocmai am curatat terenul pe care urmeaza sa construiesc o casa de ierburi, crengi si alte resturi vegetale. Va rog sa imi spuneti, daca aveti idee, ... (vezi toată discuția)
Plata gunoiului IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Vă rog,să-mi spuneti dacă este corect (legal) ca,pentru plata gunoiului,în orasul Tg-Jiu, pretul să fie stabilit de Consiliul Local,pentru o ... (vezi toată discuția)
Taxa speciala de gaspodarire comunala miculinvestitor miculinvestitor Buna ziua,as dori sa stiu cum pot contesta o hatarare a consiliului local comunal prin care au majorat nejustificat de mult taxa speciala de gospodarare ... (vezi toată discuția)