avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Scrierea numelui si a prenumelui
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Scrierea numelui si a prenumelui

Exista vreo diferenta juridica intre: un document in care numele este scris cu litere "mici", unul in care prima litera este "mare" si unul in care toate literele sunt "mari"?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:55, 15 Februarie 2010
Exista o regula : originalul si copia trebuie sa fie la fel, iar semnatura sa fie identica pe toate exemplarele.
Bafta!
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
De obicei numele şi prenumele trebuiesc scrise la început cu majuscule, dar dacă scrisul este cu litere mici, e vina celui ce a eliberat actul. Actul va produce efecte juridice numai în ceea ce priveşte conţinutul său, nu contează că numele nu e scris corect.
Societatile comerciale au denumirea scrisa cu litere mari, la persoane fizice daca este scrisa cu litere mari nu este un fel de renuntare la persoana fizica si devii asemeni unei companii?..., nu stiu daca m-am exprimat corect....
:-/ Ce?!? :-/ Cum?!? :-/

Ce-i aia "renuntare la persoana fizica"?

Persoana fizica isi inceteaza existenta prin ...moarte.
Si chiar daca mi-as scrie aici numele cu litere mari asta nu inseamna ca am murit.

Ati putea sa va exprimati cumva mai pe intelesul muritorilor?

Nu e nici o diferenta intre documentele de mai sus (cu precizarea ca primul contine o eroare ce poate fi indreptata - judecand dupa regulile de scriere in lb. romana)
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caractere romanesti in imputernicire bogdanucom bogdanucom S-a facut o imputernicire de catre copii catre unul din parinti pentru vanzarea unui teren. Imputernicirea s-a facut in afara tarii. La o citire mai atenta ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati cu acte notariale simona-maria simona-maria Buna seara!Am imprumutat o persoana cu un contract notarial pe persoana fizica. Eu banuiesc ca nu ar avea nici un bun pe numele lui .dar este asociat intr-un ... (vezi toată discuția)
O mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de ... (vezi toată discuția)