avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caractere romanesti in imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caractere romanesti in imputernicire

S-a facut o imputernicire de catre copii catre unul din parinti pentru vanzarea unui teren. Imputernicirea s-a facut in afara tarii.

La o citire mai atenta a acesteia am observat ca din numele copiilor dar si a celui imputernicit, lipsesc caracterele romanesti (mai exact "sh" a fost inlocuit cu "s"). Datele din buletin si celelalte sunt corecte.


In aceasta situatie, imputernicirea poate fi folosita deplin?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:57, 11 Septembrie 2009
daca asta-i singura problema... atunci nu-i nici o problema!
Oricum, banuiesc ca pe langa numele ortografiat gresit mandatarul este identificat si prin alte elemente (CNP, act de identitate) asa ca nu vad unde ar fi problema.
Eu daca as fi notar nu v-as face vanzarea. B-)
Dar cum nu sunt eu notar va pot spune ca raspunderea in cazul in care numele este ortografiat gresit cade in sarcina notarului. Daca el considera ca celelalte elemente de identificare (CNP , adresa , etc) sunt suficiente atunci este optiunea lui daca autentifica tranzactia sau nu!Insa va spun ca s-a purtat o discutie de acest gen in Camera Notarilor Publici Bucuresti si s-a decis ca procurile cu greseli de ortografie la nume sa nu fie acceptate! De aceea va spun ca raspunderea incumba notarului care face tranzactia!:D
SUCCES!
da , datele de identificare sunt ok: cnp, adresa, numar buletin.
singura problema este cea de mai sus.
pe baza acestei "greseli" poate fi atacat un contract de catre copii?
cine stie ce ii apuca peste cativa ani...

Alte discuții în legătură

Scrierea cu diacritice în cererile adresate instanței CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, intreb deoarece cineva mi-a atras atentia sa am grija cum formulez o contestatie (in cazul meu de rovinieta). Mi-a spus ca sa am grija pe langa ... (vezi toată discuția)
N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata in strainatate mriulian mriulian Buna seara, Mi-a expirat cartea de identitate in Spania, se poate sa trimit imputernicire si actele vechi in Romania si sa mi-o refaca un prieten? Multumesc ... (vezi toată discuția)